Vrolijke Frans Award 2017 – vakprijs – punten en commentaren

En de Winnaar van de Vrolijke Frans Award – vakprijs voor beste politicus van 2017

Hans Haselager

Dit is wat mij betreft een oevre-prijs! Op grond van zijn jarenlange staat van dienst als goed raadslid. Wat jammer dat hij de politiek verlaat. Hij kwam op voor sociale huurwoningen, armoedebestrijding en goede zorg. Hij gaf aandacht aan eerlijke behandeling van inwoners, kleine zelfstandigen en vrijwilligersverenigingen ten opzichte van de professionele ambtenaren op het grote gele raadhuis. Hij hield mooie betogen die altijd over politieke keuzes en hoofdpunten gingen.

Hans heeft het politieke spel als geen ander onder de knie. Niet gek natuurlijk, na zo’n tijd raadslid geweest te zijn. Hij bedrijft het spel met humor en weet de kern in duidelijke bewoordingen te raken. Jammer dat hij weggaat.

Hans zit de raad op geheel eigen wijze voor als vervanger van de burgemeester. Doet dat soepel, onconformistisch, maar zonder dat het een chaos wordt. En ook nog met humor. Constructief naar alle collega’s (en partijen) in de raad, zeker na het doorgaan van het minderheidscollege. Qua visie mistte ik wel vaak zijn ideologische veren.

99 punten
Jan de Wit 62 punten
Floris Voorink 48 punten
Jan Kastje 31 punten
Karin Walters-Vos 18 punten
Gerben van Voorden 18 punten
Marleen Remmers 17 punten
Edwin Göbbels 17 punten

Speak Your Mind

*