Vrolijke Frans Award 2015 – vakprijs – punten en commentaren

En de Winnaar van de Vrolijke Frans Award – vakprijs voor beste politicus van 2015

1. Hans Roos, fractievoorzitter Hilversum 1
12x gekozen 92 punten

foto studio Kastemans

foto studio Kastemans

Spitsvondig, ervaren, inzicht, helder, soms vilein (maar dat mag). Hij is meester in het debat en weet met mooie metaforen de raad te boeien. Goed te volgen voor de burger. Toevoegend, scherp, zeker zolang hij opbouwend blijft functioneren. Hij bedrijft politiek op een integere, maar ook humorvolle wijze. Betrouwbaar, recht-door-zee, en met humor. Effectief & respect en waardering voor wat hij vanuit een eenmansfractie met humor voor elkaar krijgt.

2. Jan Kastje, fractievoorzitter Groen Links
8x gekozen 62 punten
Niet aflatende inzet in politiek en daarbuiten met bijv rondje035. Altijd gedreven, prettig in samenwerking. Altijd actief, ook wanneer er niet gescoord kan worden. Compliment voor opbouwend meedenken. Jan Kastje is een raadslid die weet waar hij het over heeft en snel door heeft  als er spelletjes worden gespeeld. Jan claimt slim successen en is daardoor zeer effectief.

3. Jan de Wit, fractievoorzitter Christen Unie
6x gekozen 56 punten
Grappig, ad rem, goede debater. Goed, degelijk en redelijk. Helder, beschaafd, eloquent, humoristisch. Een debater, inhoudelijk sterk en bondig.

4. Arno Scheepers VVD
6x gekozen 50 punten
Scherp, deskundig. Debater en bondig. Arno is een echte politicus. Hij bijt zich vast en laat zich niet uit het veld slaan. Hij reageert snel en mensen durven niet echt met hem het debat aan te gaan, want je moet van goede huize komen om met Arno in debat te gaan.

5. Gerben van Voorden CDA
6x gekozen 48 punten
Altijd goed voorbereid en stelt kritische, goede vragen. Vakkundig, constructief, critisch en inhoudelijk sterk. Politiek talent, maatschappelijk betrokken en vasthoudend, overziet zorgdossier. Complimenten voor inhoudelijkheid, betrokkenheid en de combi zorg voor gezin, werk en raad

6. Marleen Remmers Groen Links
5x gekozen 44 punten
Altijd inhoudelijke goede punten die ze ook goed verwoord. Consequent, kritisch, overziet zorgdossier en onderwijs.

7. Hans Haselager, fractievoorzitter PvdA
6x gekozen 44 punten
Goed te volgen voor de burger. Geeft goed inhoud aan zijn rol als vicevoorzitter van de raad. Weet met humor en gedoseerde nonchalance de vergadering strak te leiden. Ook in de oppositie nog altijd een politiek sluwe vos die het spel als geen ander beheerst en met slimme interventies debatten weet te beïnvloeden.

8. Nelleke Degenhart PvdA
5x gekozen 42 punten
Probeert dogma oude PvdA in nieuw elan om te zetten, persoonlijk- zorg betrokken. Nelleke is niet altijd zichtbaar geweest maar heeft dit jaar in de achtergrond een belangrijke rol gespeeld mbt de opvang van vluchtelingen. Ze is het sociaal gezicht van de PvdA, integer en duidelijk met een goed hart, iets wat zeker niet onbelangrijk is om te zien in de raadzaal, waar in het politieke spel soms andere zaken belangrijker lijken te zijn.
Punten omdat ze Serious Request zo goed had uitgezocht en er een heel helder betoog over hield.

9. Floris Voorink VVD
4x gekozen 38 punten
Begrijpt de verhouding tussen raad en college als geen ander. Hij zit er niet voor zichzelf, maar vanuit een liberaal perspectief voor de burgers van Hilversum. Hij is ambitieus, pragmatisch en duidelijk. Hij is echte wethouder geworden; niet alles toezeggen maar grenzen aangeven en daarbinnen zaken realiseren. Veel aanwezig en hij luistert. Het is een gesprek, geen discussie. Ogenschijnlijk met gemak en eenvoud weet hij lastige dossiers door de raad loodsen, dit laat zien dat hij een kundig bestuurder is. Het lijkt of het in zijn vezels zit.

10. Aafke Vreugdenhil – de Blécourt Christen Unie
4x gekozen 34 punten
Zeer deskundige en betrokken bijdrage op sociaal domein gebied. Heeft zich ontwikkeld en groeit. Punten omdat haar betogen over het Sociaal Domein zo lekker ‘straight’ zijn. Ze staat de kwetsbaren bij, maar ze ‘pampert’ niet. Wat mij zo aanpreekt bij Aafke is dat zij voor de zwakke op komt.Denkt veel verder dan de meeste politici. Aafke is een persoon die je blindelings kunt vertrouwen.Een persoon die vanuit haar hart haar werk als raadslid uitvoert.

11. Edwin Göbbels D66
3x gekozen 28 punten
Altijd inhoudelijk sterk en zet onderwerpen breed in de context neer. Zet zich 100% in voor een mooier centrum. Weet waar hij het over heeft en stelt de belangen van Hilversum voorop (voor mij zeer essentieel)

12. Karin Walters-Vos Hart voor Hilversum
4x gekozen 28 punten
Karin spreekt heldere taal. Als Karin de microfoon pakt, dan luistert de hele zaal.  Goed te volgen voor de burger. Haar gunfactor is gestegen.

13. Eric van der Want D66
3x gekozen 26 punten
Eric heeft de meest grote en zware uitdaging. Hij doet zijn werk met zijn hart, hij wil echt dat de hulpverlening in Hilversum goed geregeld is. We verschillen af en toe van mening, en dat mag ook bij Eric. Serieus, duidelijk en helder in zijn verhaal. Inzet in het sociaal domein

14. Leonie Sazias, fractievoorzitter HvH
3x gekozen 24 punten
Waardering voor doorzetten en warmte. Het gezicht van HvH. Ik vind haar heel plezierig om naar te luisteren; ze heeft een fijne stem en weet haar standpunten vaak helder te verwoorden, ook zij is wars van pretenties of effectbejag. Niet zuur, inhoudelijk. daarnaast is het met haar gemakkelijk om inhoudelijk samenwerking te zoeken.

15. Annemarie den Daas, fractievoorzitter D66
2x gekozen 20 punten
Brengt veel sfeer en rust.

16. Frits Vogel, fractievoorzitter VVD
2x gekozen 14 punten
Op laconieke wijze houdt hij z’n partij scherp. Goed in het agenderen van onderwerpen.

16. Bianca Verweij, fractievoorzitter SP
2x gekozen 14 punten
Vurig hart, maakt dingen los.

18. Annette Wolthers D66
2x gekozen 12 punten
Initiatiefrijke vertegenwoordigster van haar wijk.

19. Mirjam Kooloos, fractievoorziitter Leefbaar Hilversum
1x gekozen 10 punten
Gegroeid, soms verrassend goed uit hoek.

19. Wimar Jaeger D66
1x gekozen 10 punten
Leader of the pack, samenbinder

19. Nicolien van Vroonhoven-Kok CDA
1x gekozen 10 punten
Enorme vriendelijkheid en charme, ze brengt zachtheid in de stad.

22. Hein Jaarsma D66
1x gekozen 8 punten
Inzet raadsakkoord en vergadercultuur en tevens samenwerking in coalitie en raad.

22. Ruud Verkuijlen VVD
1x gekozen 8 punten

24. Joost van Gilse VVD
1x gekozen 6 punten
Joost heeft zich met name sterk gemaakt voor de centrumvisie. Daarin weet hij vaak zijn ideeen te realiseren. Hij is verder bekwaam, rustig, en beleefd. Goede eigenschappen voor een raadslid.

24. Anja Wijnands-van Daal CDA
1x gekozen 6 punten

24. Freek Reijmerink VVD
1x gekozen 6 punten
Volgens mij is Freek jongste raadslid, en ik vind het sowieso bewonderenswaardig als jonge mensen zich maatschappelijk actief opstellen. Freek is beginnend woordvoerder binnen het sociaal domein, en ik vind het heel verfrissend hoe hij daar in acteert. Natuurlijk ben ik het vaak inhoudelijk zeer met hem oneens, maar ook hier, zijn enthousiasme en leergierigheid maken voor mij heel veel goed. hij is eerlijk, ook eerlijk over het feit dat hij van het sociaal domein (nog) niet veel afweet maar dat hij van elke gelegenheid gebruik maakt om te willen leren. ik hoop dat hij zijn eerlijkheid lang behoudt.

24. Olaf Streutker, fractievoorzitter CDA
1x gekozen 6 punten
Sterke verwoording, principes en inhoud.

buiten mededinging Pieter Broertjes
1x gekozen 10 punten
Hoewel de burgemeester dit jaar uitgesloten was van deelname waren er meerdere raadsleden die op hem wilden stemmen.

 

Alle raadsleden en wethouders mochten 3 stemmen uitbrengen, welke resp. 6, 8 en 10 punten kregen. Er mocht niet op partijgenoten gestemd worden. De publieksprijs werd gewonnen door Leonie Sazias.

Speak Your Mind

*