Vrolijke Frans Award 2015 – vakprijs. Een verslag.

logo politiek debat hsum

Inleiding Uit de gesprekken met de politici bleek de waardering die er bestaat voor de inzet, betrokkenheid en kennis van de collega’s. En dat gaat echt ver over de partijgrenzen heen.
De overgrote meerderheid van de politici doet mee met de Vrolijke Frans Award. Het zet politici ertoe aan om de waardering uit te spreken voor anderen, het brengt mensen ertoe nog eens na te denken over wat een politicus tot een goede politicus maakt. Het maakt zichtbaar wie er binnen de raad gewaardeerd wordt en informeel invloed heeft.
In totaal hebben 28 van 42 politici punten gekregen. De winnaar is 12x genoemd, en verder valt op dat iemand bij de publieksprijs heel veel stemmen binnenhaalt en door geen enkele collega genoemd wordt. Ook dat is politiek.
2 van de 3 genomineerder hebben de prijs niet eerder gewonnen. Verder valt op dat er geen overlap zit tussen de genomineerden van de publieksprijs en die van de vakprijs. Blijkbaar gelden hier andere wetten.
De genomineerden
Jan Kastje Je ligt goed bij je collega’s vanwege je inzet; binnen de raad en daarbuiten. Zoals met rondje035. Altijd gedreven, prettig in samenwerking. Compliment voor opbouwend meedenken.
Hans Roos Je gelooft zelf volgens mij niet dat je deze prijs kan winnen. Toch is de waardering voor je werk onder je collega’s blijkbaar groter dan je je realiseert. Spitsvondig, ervaren, inzicht, helder, soms vilein (maar dat mag van je collega’s). Je bent ook goed te volgen voor de burger.
Jan de Wit Je hebt al jaren een abonnement op deze nominatie. Je college’s vinden je een goede debater. Grappig, ad-rem, degelijk en redelijk.
De quotes en punten komen online, ook die van de andere politici. De rode draad in de waardering die uitgesproken is, is dat de politici onderling vooral inzet, deskundigheid, samenwerking, debatvaardigheden en bondigheid waarderen.
Verder valt op dat de kleine partijen bovenmatig veel stemmen hebben gekregen; dat blijkt ook uit de genomineerden.
Nummer 3 is geworden; Je collega’s noemden je Helder, beschaafd, eloquent, humoristisch. Inhoudelijk sterk en bondig. Jan de Wit
Dan blijven er 2 kandidaten over die beiden de prijs niet eerder wonnen. Het bleef lang spannend.
De opmerkingen die over de nr 2 gezegd zijn gelden vermoedelijk voor beide kandidaten; je claimt je successen slim, je hebt snel door wanneer er een spelletje gespeeld wordt en mede daardoor ben je zeer effectief is. Jan Kastje
En de winnaar met uiteindelijk een forse voorsprong is een meester is in het debat die met mooie metaforen de raad weet te boeien.
Hans Roos, winnaar van de Vrolijke Frans Award vakprijs voor de beste politicus van 2015

De complete lijst met punten en commentaren vindt u op: http://www.hilversumverbonden.nl/vrolijke-frans-a…n-en-commentaren/

logo_spdh_1516_2

Speak Your Mind

*