20 dec: Terug naar het licht ….. Midwinteravond in Hilversum

BMB logo

‘Terug naar het licht’ goed bezochtBMB 20 dec Nannies on stage verkleining

Het weer liet er zaterdagmiddag 20 december geen misverstand over bestaan welk jaargetijde het was. Bij de start van de BMB-bijeenkomst ‘Terug naar het licht’, om vier uur ’s middags, hagelde het en blies de wind de tent en parasols (meer parapluies) op het Herenplein bijna omver. Toch waren, ondanks de barre weersomstandigheden, zo’n veertig mensen afgekomen op deze bijeenkomst, bedoeld om weer met elkaar in gesprek te gaan na een jaar waarin praten met elkaar wereldwijd vaak werd vervangen door vechten.

Burgemeester Broertjes opende de rij met sprekers samen met vredesvrouw van het jaar Janne Poort van Eeden. Daarna volgden diverse sprekers die met korte tussenpozen, bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan, hun droom voor 2015 aan het publiek voorlegden. Tussendoor verzorgden de ‘Raging Grannies’ een BMB 20 dec sfeerfoto verkleinenmuzikaal intermezzo. Het filmtheater zorgde intussen voor warme chocolademelk (met een koekje erbij, gebakken door mensen van de Heilig Hart-parochie), de Al Amal-moskee voor een stevige bak Marokkaanse soep en de dames van buurtcentrum St. Joseph voor hartige hapjes. Om zes uur sloot ‘spreekstalmeester’ Jan Willem Meinsma de bijeenkomst af. Een half uurtje eerder dan gepland want de meeste belangstellenden kregen het na twee uur toch wel heel erg koud.

 

BMB flyer 20 dec

Vragen, opmerkingen, suggesties: BMB@hilversumverbonden.nl

Comments

  1. rosemarie ninaber says

    op 25 november kan ik er niet bij zijn, daarom wil ik jullie op deze manier laten weten dat ik het een heel mooi initiatief vind. Ik hoop erbij te zijn, 20 december

  2. wij komen graag – ook actief! – deelnemen met onze activiteiten op het gebied van :
    -armoedebestrijding (project Zicht in de tunnel)
    -trainen nieuwe inburgeraars (nieuwe verplichte module arbeidsmarkt!)

    hoor graag snel of dit in de PR kan worden meegenomen

Speak Your Mind

*