‘Terug naar het licht’ goed bezocht

Het weer liet er zaterdagmiddag 20 december geen misverstand over bestaan welk jaargetijde het was. Bij de start van de BMB-bijeenkomst ‘Terug BMB 20 dec Nannies on stage verkleiningnaar het licht’, om vier uur ’s middags, hagelde het en blies de wind de tent en parasols (meer parapluies) op het Herenplein bijna omver. Toch waren, ondanks de barre weersomstandigheden, zo’n veertig mensen afgekomen op deze bijeenkomst, bedoeld om weer met elkaar in gesprek te gaan na een jaar waarin praten met elkaar wereldwijd vaak werd vervangen door vechten.

Burgemeester Broertjes opende de rij met sprekers samen met vredesvrouw van het jaar Janne Poort van Eeden. Daarna volgden diverse sprekers die met korte tussenpozen, bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan, hun droom voor 2015 aan het publiek voorlegden.

< De droom van de vluchtelingenwerkgroep Gooi- & Vechtstreek kunt u lezen op: droom-vluchtelingenwerkgroep >

Tussendoor verzorgden de ‘Raging Grannies’ een muzikaal intermezzo. Het BMB 20 dec sfeerfoto verkleinenfilmtheater zorgde intussen voor warme chocolademelk (met een koekje erbij, gebakken door mensen van de Heilig Hart-parochie), de Al Amal-moskee voor een stevige bak Marokkaanse soep en de dames van buurtcentrum St. Joseph voor hartige hapjes. Om zes uur sloot ‘spreekstalmeester’ Jan Willem Meinsma de bijeenkomst af. Een half uurtje eerder dan gepland want de meeste belangstellenden kregen het na twee uur toch wel heel erg koud.

Met dank aan het Filmtheater Hilversum voor hun flexibiliteit,  mogelijkheid locactiegebruik, betrokkenheid en hete choco & slagroom.

Raging Grannies in Hilversum

Melodie: Meisjes met rode haren  

Burgemeester Broertjes met Vredesvrouw 2014: Janne Poort – van Eeden

Wij zijn de Raging Grannies.
We kunnen zingen, dat is niet mis
over de wantoestanden, de vuilnishoop
die de wereld is!
Ja ja ja…..

Meisjes met grijze haren
die komen zingen, dat is niet mis
Wij zullen er aan werken
Totdat de wereld rechtvaardig is!
Ja ja ja…

Wij zijn in Hilversum nu
Mediastad tussen het groen
Hier hebben de bewoners
Besloten om meer
Samen te doen
Ja ja ja…

In deze donk’re dagen
Zoeken zij samen, blij gezind
Naar lichte perspectieven
Want meer Bekend dat
Maakt bemind.

 

Speak Your Mind

*