Tentoonstelling INSLAG, 23 april – 2 mei, Zonnestraal

Hedendaagse kunstenaars hebben zich laten inspireren door een geheel versleten geblokte theedoek.

Kunstenaars staan vaak aan de basis van innovatieve ontwikkelingen. Daarom is het interessant om ze bij inslag tts zonnestraal april 2015maatschappelijke ontwikkelingen te betrekken en te ontdekken welke creatieve waarde zij toevoegen. Daarnaast willen we meewerken aan de verandering van consumentengedrag. Gooi niet te snel iets weg. Wat voor de één nutteloos is kan voor de ander weer een grondstof zijn.
Maar het is niet alleen bewust omgaan met afval, maar ook iets nieuws creëren, iets vormgeven, iets ‘moois’ maken. En door één soort afval (grondstof) te kiezen komt de diversiteit van de kunstenaar meer naar voren. Het geeft de kunstenaar de mogelijkheid om zijn/haar talent en eigenheid te laten zien.

Wij gaan uit van afval-materiaal. Wij hebben aan kunstenaars gevraagd om een reeds oude versleten ‘Bonte Theedoek’ te verwerken tot een kunstwerk. De theedoeken zijn in een restaurant eerst als servet gebruikt, toen als theedoek, daarna als poetsdoek. En dan nu als geheel versleten lap, een grondstof voor de kunstenaars, een inspiratiebron voor het creëren van nieuw werk.
Wij vroegen daarvoor kunstenaars uit allerlei disciplines (beeldend kunstenaars, textiele vormgevers, dichters, meubelontwerpers, enzo).

Om op de waarde van het materiaal in te gaan, willen we ook de geschiedenis van de geweven Bonte Theedoek en breder van de wevers onderzoeken en vertellen. In het Gooi waren veel wevers werkzaam. Ook straatnamen verwijzen daar nog naar.

Landgoed Zonnestraal, Loosdrechtsebos 19, Hilversum
Open 23 t/m 26 april van 12 – 17 uur, daarna t/m 2 mei op afspraak.

Comments

  1. Iedereen van harte welkom op deze tentoonstelling op Landgoed Zonnestraal.
    Wil je buiten de vaste openingstijden komen … neem dan contact met mij op.
    Graag via de mail: info@pubart.nl

Speak Your Mind

*