Symposium: BOEK DE TOEKOMST: Maak lezen en schrijven mogelijk voor iedereen.

Hilversum Verbonden wil graag uw aandacht vragen voor het volgende: biebhilversum_logo-lang_rgb_klein

Bericht uit de Volkskrant van 13 november 2013:

“Het aantal laaggeletterden onder 45-plussers stijgt onrustbarend. Dit zal over een jaar of vijf grote tekorten op de arbeidsmarkt tot gevolg hebben. Dat zeggen deskundigen op het gebied van taalvaardigheid naar aanleiding van de jongste cijfers over laaggeletterdheid in Nederland.”

In Nederland hebben ongeveer 1,1 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar grote moeite met lezen en schrijven.

Dit heeft grote gevolgen voor hun zelfredzaamheid in het dagelijks leven, bijvoorbeeld met betrekking tot werk, gezondheid en deelname aan de maatschappij. Om Nederland meer geletterd te krijgen, is het belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt.

Daarom organiseert Bibliotheek Hilversum in samenwerking met de Stichting ABC Noord-Holland een minisymposium over laaggeletterdheid.

Op dit symposium willen we:

  • handvatten bieden voor het herkennen van laaggeletterdheid
  • bewustwording creëren van wat laaggeletterdheid in de praktijk voor invloed heeft op iemands leven, bijvoorbeeld in de sociale contacten, werk en gezondheid.
  • zichtbaar maken wat er al beschikbaar is aan informatie, materialen en hulpmiddelen voor de bestrijding van laaggeletterdheid.

Uiteindelijk hopen we dat dit symposium aan zal zetten tot het ondernemen van actie in de regio Gooi en Vecht bij de bestrijding van laaggeletterdheid. Daarom nodigen wij beleidsmakers en betrokken organisaties uit voor dit symposium om mee te denken onder het motto:

Boek de toekomst : maak lezen en schrijven mogelijk voor iedereen.

U kunt zich, bij voorkeur vóór 20 januari 2014, aanmelden bij Sjoukje Jukkema, Bibliotheek Hilversum, s.jukkema@bibliotheekhilversum.nl, 035 – 6212942 o.v.v. uw naam, de naam van uw organisatie, email-adres en telefoonnummer.

Aanmeldingen worden gehonoreerd in volgorde van binnenkomst. U ontvangt een bevestiging per mail.

Het programma van BOEK DE TOEKOMST : maak lezen en schrijven mogelijk voor iedereen, vindt u op: programma-boek-de-toekomst.pdf

Speak Your Mind

*