Stap voor stap naar een Duurzaam Hilversum; led-verlichting in tunnels

Een Duurzaam Hilversum, we zullen dit alleen samen kunnen bereiken. Tal van burgerinitiatieven dragen een steentje bij en ook de gemeente Hilversum voegt keer op keer de daad bij het woord, zoals sinds kort met led-verlichting in 2 tunnels waarmee 190 conventionele lichtbronnen vervangen zijn. Naar verwachting zullen de led-lampen gaan zorgen voor een daling van de energiekosten.
Het energieverbruik van led-verlichting ten opzichte van conventionele verlichting ligt vele malen lager. Hierdoor ontstaat een daling in het energieverbruik. De verlichting in beide tunnels brandt 24 uur per dag, 7 dagen per de week, waardoor de gemeente optimaal kan profiteren van de energiebesparing.

De installatie van de Saled led-verlichting geeft energiebesparing terwijl de lichtopbrengst hetzelfde blijft. Hierdoor blijft het zicht voor de weggebruikers optimaal. De gemeente overweegt daarom een derde tunnel te laten voorzien van energiezuinige led-lampen. Meer info: Dynniq

Op 10 oktober gaan inwoners en gemeente er gezamenlijk een feestje van maken tijdens de Dag van de Duurzaamheid. Dan is het de beurt aan de bewoners om stappen te zetten. Dit kan via de Hilversum100-challenge (www.hilversum100.nl).

Speak Your Mind

*