Seinconcerten 2018-2019

De serie Seinconcerten is in 2000 opgericht. De concerten worden tegenwoordig georganiseerd door de stichting Seinconcerten. De serie Seinconcerten wordt bovendien door een team enthousiaste vrijwilligers ondersteund.

Het komend seizoen weer 6 prachtige concerten:

Vrijdag 5 oktober: De 18-jarige blokfluitiste Lucie Horsch is een van de grootste muzikale talenten van haar generatie en een reeds veelgevraagd soliste in binnen- en buitenland. Ze treedt op in recitals, in kamermuziek en met zowel barokensembles als moderne orkesten. In 2016 won Lucie Horsch de prestigieuze Concertgebouw Young Talent Award. Lucie Horsch blokfluit, Gregor Horsch cello en Menno van Delft klavecimbel

Vrijdag 2 november: Violiste Liza Ferschtman wordt beschouwd als een van de meest interessante muzikale persoonlijkheden van deze tijd. Met haar gepassioneerde spel en grote podiumuitstraling weet zij elk publiek te raken. Het ontvangen van de Nederlandse Muziekprijs in 2006, de hoogste onderscheiding voor Nederlandse musici, onderstreepte haar rol in het muziekleven binnen de landsgrenzen en ver daarbuiten.

Vrijdag 18 januari: Het buren-voor-buren concert is inmiddels niet meer weg te denken uit de serie. Musici uit de buurt bundelen hun krachten met internationale gasten. Dit keer nodigen we u uit voor een Spaanse avond met klassieke muziek van De Falla, Turina en Granados, naast de opzwepende klanken van flamenco.

Vrijdag 8 maart: Het Busch-trio. In 2012 in Londen geformeerd, is het Busch Trio zes jaar later één van de toonaangevende trio’s ter wereld. In 2016 wonnen zij de Anton Kersjes prijs, de belangrijkste kamermuziekprijs in Nederland.

Vrijdag 10 mei: Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar zijn niet meer weg te denken van de Nederlandse concertpodia. Als quatre-mainsduo, op twee piano’s en in samenwerking met vele andere musici en orkersten hebben ze zich sinds 1977 ontwikkeld tot een hechte eenheid.

Vrijdag14 juni: De Amerikaanse tenor Paul Appleby wordt over de hele wereld geroemd om zijn diepgaande interpretaties, zijn vocale kracht en zijn expressiviteit. Hij zingt zowel opera en oratorium als intieme liedrecitals.

Bij ieder concert geldt: zaal open 19.30 uur, aanvang 20.15 uur. Meer informatie op seinconcerten.nl

 

Speak Your Mind

*