Repair Café Hilversum

Pagina bekijken

Wat doe je met een kapotte broodrooster, klok, audio apparatuur, lampen, speelgoed of een computer die het niet meer doet of met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Weggooien? Mooi niet! Kom naar  Repair Café Hilversum waar reparateurs op vrijwillige basis kapotte spullen repareren en ze een tweede leven geven.  Wij repareren bijvoorbeeld elektrische (huishoudelijke) apparaten, houten artikelen, stoffering, textiel (klein herstel), fietsen en fietsverlichting, sieraden (bijous), speelgoed en in sommige gevallen computers/laptops (geen printers).

Het Repair Café is open op onderstaande zaterdagen van 11:30 - 14:00 uur.

 • Van 11.30 –  ±12.45 uur ben je van harte welkom met je reparatie verzoek.   Daarna nemen we geen reparaties meer aan, anders is er te weinig tijd.
  Soms is het erg druk of zijn we met minder reparateurs. Dan kan de wachttijd langer zijn of moeten we helaas eerder stoppen met de intake van reparaties.
 • Voor 14:00 uur worden alle reparaties afgerond.

We nodigen je uit om ter plekke mee te kijken met de reparateur.  Dan kun je zien hoe de reparatie gebeurt en is wel zo gezellig.

Reparaties gaan niet altijd op volgorde van binnenkomst. We proberen het wel, maar het hangt af van de aanwezige expertise van de vrijwilligers.  Het vooraf aanmelden van een reparatie per email, betekent niet dat je eerder aan de beurt bent. Een reparatiebon vooraf insturen is niet nodig.

Agenda 2024

Het Repair Café is steeds op zaterdag van 11:30 - 14:00 uur.

 • 17 februari
 • 16 maart
 • 20 april
 • 18 mei
 • 15 juni
 • 20 juli
 • 17 augustus
 • 21 september
 • 19 oktober
 • 16 november
 • 21 december

Voorgaande jaren hadden we een zomerstop in juli en augustus.  Gezien de enorme toeloop en vraag naar reparaties zijn we van plan door te gaan tijdens de zomer. Het kan voorkomen dat we met minder vrijwilligers werken in verband met vakanties.  Dit kan leiden tot langere wachttijden. We vragen hiervoor begrip.

Locatie

Wijkcentrum De Zoutkeet (bij de speeltuin)
Zoutmanlaan 3, 1215 PR Hilversum

Neem geen telefonisch contact op met De Zoutkeet over het Repair Café. Zij kunnen uw vragen niet beantwoorden.  Voor vragen, stuur a.u.b. een bericht naar: info@repaircafehilversum.nl

Op zaterdagen voor het Repair Café is De Zoutkeet in gebruik. Bel niet aan voor 11:00 uur alsjeblieft. Dit verstoort de gebruikers.  Het Repair Café bouwt op vanaf 11 uur en we gaan om 11:30 uur open. Dank voor je begrip en medewerking!

Kijk ook eens op onze vernieuwde website: https://repaircafehilversum.nl/ 

Belangrijk!

Alle reparateurs zijn vrijwilligers die het belangrijk vinden dat apparaten en spullen gerepareerd en niet weggegooid worden. We zijn geen professioneel reparatiebedrijf. Lees de huisregels goed door. Deze vind je op pagina 2 van de reparatiebon.  We doen ons best om iedereen te helpen. Het kan voorkomen dat dit niet op volgorde van binnenkomst gaat, maar is afhankelijk van de expertise en beschikbaarheid van de reparateur. Bij grote drukte en/of beperkt aantal reparateurs kan het zijn dat we mensen moeten teleurstellen.

De volgende apparaten kunnen we helaas niet repareren:

 • Magnetrons en dus ook combi-ovens
 • Printers
 • Plasma en LCD (TV) schermen
 • e-readers
 • Apparaten waar nog garantie op rust

Breng je een koffieapparaat of stofzuiger, zorg dat je er rond 11:30 uur bent! We krijgen er veel om te repareren en deze kosten veel tijd. Het kan dus zijn dat we een maximum moeten stellen als het erg druk is. Dat is van te voren moeilijk in te schatten.

Aan de slag als vrijwilliger?

Ben je handig en wil je repareren in Repair Café Hilversum, meld je dan aan via: info@repaircafehilversum.nl  Handigheid, leergierigheid en interesse is belangrijk, een technische opleiding niet.

  Heb je zin om een aantal zaterdagen mee te draaien?  Laat het ons weten!

Promotie van dit initiatief wordt op prijs gesteld!

Een bezoek aan het Repair Café is een unieke gelegenheid om in contact te komen met buurtbewoners en verbindingen te leggen door samen met een tot dan toe onbekende buurt of plaatsgenoot een fiets, een stoel, een huishoudelijk apparaat, een cd-speler of een kledingstuk te repareren. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten bij je in de buurt.

Voor foto's en informatie over Repair Café Hilversum, zie ook de Facebookpagina van Repair Café Hilversum. 

Toegang tot het Repair Café is gratis. Je waardering voor dit initiatief kun je kenbaar maken met een vrijwillige bijdrage in onze spaarpot, die altijd op de ontvangsttafel staat. Hierdoor worden we in staat gesteld gereedschap en materialen aan te schaffen en diverse kosten (bijvoorbeeld drukwerk, lunches en drankjes vrijwilligers) te betalen. Kom je naar het Repair Café met een kapotte rits of een apparaat waar onderdelen van vervangen moeten worden, neem die zaken dan mee! Soms hebben wij onderdelen in huis, daar vragen we dan wel een kleine vergoeding voor.

Stichting Hilversum Verbonden onderschrijft de doelstellingen van dit landelijke initiatief. Meer weten over het Repair Café, bekijk dan dit filmpje.

Actuele berichten Repair Café