Repair Café Hilversum

Pagina bekijken

RC-Logo-Hilversum-rgb

Wat doe je met een kapotte broodrooster, klok, audio apparatuur, lampen, speelgoed of een computer die het niet meer doet of met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Weggooien? Mooi niet! Kom naar  Repair Café Hilversum waar reparateurs op vrijwillige basis kapotte spullen repareren en ze een tweede leven geven.

Bezoekers kunnen tussen 11.30 – 12.45 uur te repareren spullen inleveren. Tussen 13.45-14.00 kan het gerepareerde voorwerp worden opgehaald. Je kunt ook ter plekke meekijken met de reparateur.

Reparatiebon
Vul voordat je komt alvast de reparatiebon in. Dit voorkomt wachten tijdens de intake. Vul de bon volledig in en neem 'm mee naar het Repair Café. Je kunt de reparatiebon ook per e-mail insturen repaircafe@hilversumverbonden.nl, mocht je niet beschikken over een printer. Doe dit dan wel uiterlijk de vrijdagmiddag voordat je het Repair Café bezoekt.

Download de Reparatiebon

Zomerstop: juli/augustus

Agenda najaar 2022

Steeds op zaterdag van 11.30-14.00 uur

10 september

8 oktober

12 november

10 december

Van 11.30 - 12.45 Intake reparaties*
Van 13.45 - 14.00 Gerepareerde spullen ophalen

*Breng je een koffieapparaat, kom dan vroeg! Wij repareren geen magnetrons, printers, plasma en lcd (tv) schermen of apparaten waar nog garantie op rust.

Locatie
Wijkcentrum De Zoutkeet (bij de speeltuin)
Zoutmanlaan 3, 1215 PR Hilversum

Aan de slag als vrijwilliger?

Ben je handig en wil je repareren in Repair Café Hilversum, meld je dan aan. Meer informatie.

Promotie van dit initiatief wordt op prijs gesteld!

Een bezoek aan het Repair Café is een unieke gelegenheid om in contact te komen met buurtbewoners en verbindingen te leggen door samen met een tot dan toe onbekende buurt of plaatsgenoot een fiets, een stoel, een huishoudelijk apparaat, een cd-speler of een kledingstuk te repareren. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten bij je in de buurt.

Computer werkt niet goed? Software problemen of iets anders? Ook daarmee kunnen we je helpen. Kijk hieronder of onze computer specialist er is eerstvolgende keer.

Aanwezige reparatiekennis eerstvolgende Repair Café Hilversum 

Elektrische (huishoudelijke) apparaten, houtbewerking, stoffering, textiel (klein herstel), fietsen en fietsverlichting, sieraden(bijous), speelgoed, computers (ook voor installatieproblemen).

Voor foto's en informatie over Repair Café Hilversum, zie ook de Facebookpagina van Repair Café Hilversum. 

Toegang tot het Repair Café is gratis. Je waardering voor dit initiatief kun je kenbaar maken met een vrijwillige bijdrage in onze spaarpot, die altijd op de ontvangsttafel staat. Hierdoor worden we in staat gesteld gereedschap en materialen aan te schaffen en diverse kosten (bijvoorbeeld drukwerk, lunches en drankjes vrijwilligers) te betalen. Kom je naar het Repair Café met een kapotte rits of een apparaat waar onderdelen van vervangen moeten worden, neem die zaken dan mee! Soms hebben wij onderdelen in huis, daar vragen we dan wel een kleine vergoeding voor.

Stichting Hilversum Verbonden onderschrijft de doelstellingen van dit landelijke initiatief. Meer weten over het Repair Café, bekijk dan dit filmpje.

Actuele berichten Repair Café

 • Repair Café Hilversum voorlopig weer afgelast (na korte heropening in oktober)

  Repair Café Hilversum voorlopig weer afgelast (na korte heropening in oktober)

  De geplande datum van 20 november is geannuleerd i.v.m. de situatie rond Corona. Het iis nog niet bekend of 11 december doorgaat, dat hangt af van de corona-ontwikkelingen. _______________________________________________________________________________________________________ Na …
 • Misverstand: geen KledingRepairCafe bij Sus & So

  Misverstand: geen KledingRepairCafe bij Sus & So

  Door een miskleun bij de redactie van de Hilversum Verbonden-nieuwsbrief hebben wij een bericht verspreid dat er op 10 oktober een KledingRepairCafe georganiseerd ging worden. Vanwege corona bestaan daar geen …
 • Repair Café Hilversum: ???? in wijkcentrum De Zoutkeet

  Repair Café Hilversum: ???? in wijkcentrum De Zoutkeet

  REPAIR CAFE van MAART VERVALT VANWEGE VOORKOMEN van verspreiding CORONA_VIRUS Zaterdag ?????? (van 11 tot 14 uur*) Repair Café Hilversum (Wijkcentrum De Zoutkeet (bij de speeltuin) Zoutmanlaan 3, 1215 PR Hilversum). Wat …
 • Kledingruilfeest (10 okt) en Kleding Repair Cafe (11 okt)

  Kledingruilfeest (10 okt) en Kleding Repair Cafe (11 okt)

  Kom naar Sus & So in de Dutch Sustainable Fashion Week Sus & So vraagt in de Dutch Sustainable Fashion Week (5 tot 14 oktober) aandacht voor eerlijke en duurzame …
 • Veel reparaties bij Repair Café Hilversum

  Veel reparaties bij Repair Café Hilversum

  Agenda Repair Café Hilversum (let op wisselende locaties!) Steeds van 11.00-14.00 uur (tot 13.30 uur nemen we reparaties aan) 13 mei, Wijkcentrum Riebeeck, Van Riebeeckweg 50 17 juni, Wijk- zorgcentrum Lopes Dias, Lopes Diaslaan …