Repair Café on tour in Hilversum, next: 12 december @ De Koepel

de textielhoek

2,5 jaar geleden, op 8 juni 2013 startte dit landelijke initiatief in Hilversum. Het team vrijwilligers is uitgebreid en meer dan 80% van de vrijwilligers van het eerste uur komen nog steeds iedere keer weer vol enthousiasme repareren of verrichten hand en spandiensten.  In Nederland zijn meer dan 250 Repair Cafés actief. Ook internationaal vindt dit Nederlandse initiatief navolging, (o.a. Frankrijk, Engeland, Zuid-Amerika, Arabië, Duitsland, Canada).

Sinds de start van Repair Café Hilversum zijn ruim 500 succesvolle reparaties verricht. Uiteenlopende reparaties van klein tot groot; om een paar voorbeelden te noemen, stofzuigers, koffiezetapparaten, fietsen, kruiwagen, computers, audio apparatuur, wekkers, kleding, sieraden, een zitzak, houten speelgoed, zelfs een magnetron en een keyboard. Soms moeten we eigenaren wel eens teleurstellen omdat een apparaat echt niet meer te repareren is; maar dat is ook goed. Je weet dan dat de rit naar de stortplaats verantwoord is.

Repair Café Hilversum trekt door Hilversum en is aanwezig in diverse wijkcentra en is altijd geopend van 11-14 uur en vindt meestal plaats op de 3e zaterdag van de maand.

Raadpleeg de agenda, om te kijken wanneer het Repair Café bij je in de buurt is. Je bent van harte welkom.

Speak Your Mind

*