Open Monumentendagen 2020 – 12+13 sept

Fabrique Ludique EXPO 2020
Tijdens de Open Monumentendagen ben je van harte welkom bij Expo 20 in Fabrique Ludique. Een aantal kunstenaars die daar regelmatig werken, stellen het pand open voor publiek!
Het fabriekscomplex op Mussenstraat 55 is industrieel erfgoed uit de wederopbouw. In 1948 verhuisde het galvaniseerbedrijf Teepe-Brandsma NV vanaf de Groest naar de nieuwbouw van Architect W.M. Meerkamp. De grote hal werd er een aantal jaren later naast gezet. Onder de naam
Brandsma Metaalveredeling BV was het bedrijf tot een paar jaar geleden hier gevestigd.
Anno 2020 zijn in de kantoren en werkruimtes, ateliers en werkplaatsen van kunstenaars en kleine (creatieve) bedrijfjes gevestigd. De grote fabriekshal met de monumentale betonnen dakconstructie wordt gebruikt voor bijvoorbeeld opnames van video-clips en filmopnames en er worden activiteiten georganiseerd zoals Expo 20!
Vanwege de corona maatregelen is er een kleine groep kunstenaars die exposeren en aanwezig zijn om het publiek te ontmoeten. Met elkaar willen zij er een festival-achtig karakter aan geven, met eten, drinken en muziek. Er is genoeg ruimte om 1,5 meter afstand te houden.
De kunstenaars laten ieder zien waar ze mee bezig zijn. Zo laten Kasper van der Swaan en Laila Vane (together on wheels) hun leven zien: foto’s en schilderijen van hun leven met hun 2 kinderen in hun camper. Hallie Lama toont diverse striptekeningen. Van Aya Magdelijns zijn Music Minded Meubels te zien. Zij ontwerpt en produceert meubels die een relatie hebben met muziek. Koen le Loux is zeer veelzijdig. Hij maakt o.a. objecten van metaal en/of van gerecyclede materialen. De kunstwerken van Arjan Beukeboom zijn een mix van fotografie, schilderkunst en grafische technieken.
Elganan Jelsma laat werken op en van karton zien en de producten van afgedankte militaire kleding (zoals de vrijheidsrokken en antistressgranaten). Rob Schultheiss toont schilderijen en objecten.
Al met al een brede mix van kunstenaars, technieken, uitingen en producten. Zeker de moeite waard voor een bezoek!

Deelnemers:
vanSVane – togetheronwheels.com
Elganan Jelsma – elganan.nl
Rob Schultheiss – robschultheiss.nl
Arjan Beukeboom – arjanbeukeboom.com
Hallie Lama – hallielama.nl
Koen Le Loux – pinterest.com/kleloux1977
Aya Magdelijns – musicmindedmeubels.nl
Kunst, muziek, hapjes en drankjes.

Vrij entree tijdens het Open Monumentenweekend!
Zaterdag 12 september van 13.00-20.00 uur
Zondag 13 september van 13.00-18.00 uur
Fabrique Ludique, Mussenstraat 55, 1223 RB Hilversum

Speak Your Mind

*