Oligarchen

Vlucht MH17 is uit de lucht geschoten, we denken er allemaal dagelijks nog aan. Pats, BOEM. Meneer Poetin maakt duidelijk waar zijn belangen liggen. En wat doen wij in Hilversum?

Blijven we miljarden overmaken aan de Russische oligarchen zodat we onze huizen kunnen blijven verwarmen deze winter? Blijven we de dodelijke fratsen van Poetin accepteren omdat anders de gaskraan dichtgaat?

Het leger naar de Oekraïne sturen is geen oplossing, we willen geen 3e Wereldoorlog. We kunnen de Russische oligarchen die aan de touwtjes trekken echter vrij eenvoudig treffen waar het echt pijn doet; in de portemonnee.

Wanneer we met z’n allen het gasverbruik met enkele procenten terugbrengen dan hebben we het Russische olie en gas echt niet meer nodig. We hebben hiervoor de technologie en het geld. We hebben alleen het lef nodig om huis voor huis te isoleren, ook bij onze buren. En daarnaast is het een kwestie van investeren in schone energie. Zonnepanelen op onze daken en buiten de stad vergistingsinstallaties, windmolens, etc.

Zeg nee tegen Poetin; koop een extra trui voor de winter, isoleer je huis en investeer zo mogelijk in zonne-energie. Het kan.

Aernoud Olde, Hilversum

Comments

  1. Ronald says

    Eèn van de meest stompzinnige verhalen die ik tot nu toe gelezen heb.
    Er stroomt slechts 5-7% Russisch gas door de Nederlandse leidingen, de meeste olie komt uit Saudi Arabië waar homo’s opgehangen worden.
    veel plezier met je dikke trui.

Speak Your Mind

*