NLDoet 2020 in Hilversum

40 NLDOET-klussen in Hilversum; https://www.nldoet.nl/

VEEL ACTIVITEITEN TIJDENS NL DOET IN DE RIEBEECKBUURT

Dit jaar zijn er tijdens NLDoet op 13 en 14 maart weer heel veel leuke activiteiten in het Riebeeckkwartier, waarvoor vrijwilligers zich kunnen aanmelden. Vanuit de samenwerking tussen Urban Farming 035, Versa Welzijn en SBS worden er vooral activiteiten georganiseerd in en om de moestuin en de vijver. De drie partijen werken sinds twee jaar intensief samen in de Riebeeckbuurt. Het doel is om de buurt groener, gezelliger, gezonder en socialer te maken. NLDoet is een mooi moment daarvoor. Wat valt er te doen?

Riebeeckmoestuin

In de moestuin is het hele jaar door een groep vrijwilligers actief dat de tuin bijhoudt en groente en fruit verbouwt. Maar op NLDoet kunnen ze wel wat extra hulp gebruiken. Want zaterdag 14 maart staan de volgende klussen op het programma: verven van het tuinhuisje, repareren van de kas (stormschade), aanleggen van een border en een terras, compostbakken maken, onkruid wieden, moestuinbakken schoonmaken en zaadjes planten. Kortom: de tuin helemaal mooi maken voor het nieuwe seizoen.

Meer informatie en aanmelden voor deze klus kan via:

https://www.nldoet.nl/klus/opknappen-en-klaarmaken-buurtmoestuin-de-riebeeck

Rondom de vijver

Vanuit de stichting Vrienden van de Vijver, met ondersteuning van UF035, Versa en SBS, zijn er op beide dagen activiteiten. Deze staan in het teken van de vogels die in en rondom de vijver leven. De vijver, gelegen tussen de Compagnieweg en de Zeevaartweg, is het thuis van veel verschillende vogels. Deze hebben geen veilige broedplaatsen. Ze bouwen hun nesten in de achtertuinen van buurtbewoners waardoor pulletjes worden overreden en gepakt door katten. De eerste dag gaat de stichting broedkorven plaatsen op een paar broedeilandjes, die komen in de vijver. Schoolkinderen uit de buurt doen ook mee. De tweede dag worden er wat grotere broedeilanden getimmerd en in het water geplaatst. Ook daar komen broedkorven op. Meer info op:

https://www.nldoet.nl/klus/plaatsen-van-broedkorven-buurtvijver (vrijdag)

https://www.nldoet.nl/klus/plaatsen-van-groot-broedeiland-en-broedkorven-de-riebeeckvijver (zaterdag)

Speak Your Mind

*