“Niet voor eigen belang, maar voor ons milieu!”

een artikel geschreven door en overgenomen van http://hilversum.hu.nl/niet-voor-eigen-belang-maar-voor-ons-milieu/

Hilversum.hu.nl is een site waarop eerstejaars studenten Journalistiek van de Hogeschool Utrecht nieuws en actualiteiten publiceren over Hilversum. Een aanrader!

_____________________________________________________

Zondag 17 september was ledencorporatie HilverZon te vinden op de Hilversum Actief Markt (marktplein) en de Pure Buren Markt (Gijsbrecht). Hier gaf ze voorlichting over duurzaamheid en wierf ze deelnemers voor het Dudok Arena project.

Panelen op het Rotor Mediagebouw aan de Arendstraat

Collectieve zonnepanelen op het dak van Dudok Arena wordt het zesde grote project van HilverZon dat realiteit gaat worden. Hiermee en met haar andere projecten, zet Hilverzon zich in voor een energieneutraal Hilversum. Met het geven van voorlichting op markten en scholen en het verschaffen van advies aan bedrijven, probeert HilverZon haar ideeën te realiseren. Volgens Aernoud Olde, voorzitter van HilverZon, maakt Hilversum de laatste jaren grote stappen. Daarmee loopt ze voor op veel andere gemeentes. “Het kan altijd beter,” zegt Olde, “maar de hele gemeenteraad staat achter de  ambitieuze plannen om het energiebeleid aan te pakken en die steun is erg belangrijk.”

Alsnog was de verbazing van HilverZon groot, toen de gemeente Hilversum maar liefst acht van haar voorstellen aannam in haar duurzaamheidsbeleid. Sindsdien werken de gemeente en HilverZon nauw samen en stemmen ze de projecten onderling af. De zonnepanelen op de Dudok Arena, sporthal Kerkelande en de bijdrage aan de 100 Challenge begin oktober, zijn nog maar een paar van de projecten die komende maand op de agenda staan *

2017 wordt als een succesvol jaar gezien door HilverZon. Dat betekent niet dat er geen hulp nodig is, benadrukt Olde. “HilverZon komt mensen tekort. We kunnen nog veel handen gebruiken, zodat we samen alle kansen aan kunnen pakken om de stad te verduurzamen. Hierbij kun je denken aan: bestuursleden, organisatoren, vrijwilligers op markten, maar ook simpelweg mensen die hun buren inlichten over HilverZon. Zo kunnen zoveel mogelijk mensen betrokken raken, niet voor ons eigenbelang, maar voor ons milieu.”

* Voor meer activiteiten van HilverZon of  informatie over hoe je kunt helpen ga naar: https://www.hilverzon.nu

Speak Your Mind

*