Meentkracht: handleiding verduurzamen woning + 2e ronde energiebesparingsactie

Samen met de gemeente Hilversum en Hilversum Verbonden zijn buurtinitiatief Meentkracht en Hoom de afgelopen tijd samen opgetrokken om een collectief energiebesparingsproject voor de Hilversumse Meent op te zetten. De eerste succesvolle collectieve wijkactie is inmiddels afgerond.

Meentkracht logoNa aanleiding van deze actie heeft Meentkracht een boekje geschreven ‘Een handleiding voor het verduurzamen van je woning‘. Een heel handige handleiding voor mensen die overwegen hun woning te verduurzamen.

De actie wordt ondersteund door Hilversum Verbonden, en wij hopen dit soort energiebesparingsacties in de loop van 2015 in meer Hilversumse wijken aan te kunnen bieden.

Hoe werkt het?

Hoom heeft kwalitatief goede bouw- en installatiebedrijven geselecteerd en prijzen opgevraagd. Als je geïnteresseerd bent, kan je je voor een vrijblijvende persoonlijke offerte inschrijven. De reactietermijn is verlengd tot 10 mei. Meer info: < Maak je huis Hoom > / < Meentkracht >

Warme start 2e ronde collectieve energiebesparing

Met een kleine 100 Meentbewoners in de grote Zaal van het wijkcentrum, is ook ronde 2 van de collectieve energiebesparing in de Hilversumse Meent, met succes afgetrapt. “En dat voor een tweede ronde”, was de enthousiaste reactie van Nicolien Vroonhoven, de Hilversumse wethouder. Ze complimenteerde de Hilversumse Meent voor het pionierswerk.

Lees hier het uitgebreide verslag van de start van de 2de ronde collectieve energiebesparing en de getoonde presentatie van de avond.

Speak Your Mind

*