Klimaatgesprekken in PLUpetit, Hilversums Tiny House

Uitnodiging klimaatgesprekken Hilversum van april-juni 2019

 

1 april van start: workshopreeks Klimaatgesprekken

Je klimaatimpact verminderen: niet omdat het moet, maar omdat het kan

locatie: PLUpetit, Hilversums Tiny House bij Werf35, Mussenstraat 9: plupetit.nl

1 April start er in Hilversum de 6-delige workshopreeks KlimaatGesprekken. “De workshops geven inzicht in de keuzes die je dagelijks bewust of onbewust maakt. En het effect daarvan op jouw en mijn wereld. In gesprek leer je van elkaar en word je positief uitgedaagd je klimaatimpact te verminderen. Niet omdat het moet, maar omdat je zelf er voor kiest. Wat bij jou past.”

20-50% CO2 reductie
Klimaatverandering is geen voorspelling meer, maar realiteit. Steeds meer mensen raken gealarmeerd en dragen actief bij tegen een verdere klimaatverandering. En worden nieuwsgierig naar oplossingen zoals een warmtepomp, repair-cafés, ruilwinkels, coöperaties of verpakkingsvrij boodschappen doen.

KlimaatGesprekken bestaat uit een serie van zes workshops en maakt gebruik van de beproefde methode van Carbon Conversations. Deze bestaat al ruim 10 jaar in Engeland en werd door de Guardian ‘één van de meest veelbelovende initiatieven tegen klimaatverandering’ genoemd. Begin 2016 haalden Manu Busschots en Bianca van Walbeek de methode naar Nederland. Inmiddels is er een stichting met een bevlogen bestuur en zijn er 80 enthousiaste vrijwilligers en bijna 100 opgeleide klimaatcoaches betrokken. KlimaatGesprekken is volop actief door het hele land. Ook steeds meer organisaties en gemeentes die verder willen verduurzamen weten KlimaatGesprekken te vinden.

Praktisch, positief en persoonlijk
Deelnemer: “Ik was meteen enthousiast omdat de aanpak praktisch, positief en persoonlijk is. De gesprekken gaan vooral over wat je zelf kunt doen en in elk van de zes workshops behandel je een thema. Thema’s zoals wonen, reizen of voeding. Natuurlijk komen ook zorgen aan de orde. Klimaat is gewoon een lastig probleem. Juist daarom is het fijn om er achter te komen dat mensen in de regio met dezelfde vragen rondlopen. Zelf ging ik elke avond naar huis met weer nieuwe ideeën en we hebben er thuis al flink wat kunnen uitvoeren. Misschien niet meteen perfect maar wel telkens een stukje beter. Mouwen opstropen en aan de slag.”  

Meedoen?
Wil jij ook deelnemen aan de KlimaatGesprekken die Marileen Fabels en Joost Bennekers starten in Hilversum? Stuur dan een mail naar info@klimaatgesprekken.nl o.v.v. KlimaatGesprekken Hilversum. De deelnamekosten bedragen 45 euro voor zes avonden. Voor meer informatie kan je terecht op de website www.klimaatgesprekken.nl. We zien ernaar uit je te ontmoeten!

Data: maandagen 1-15-29 april, 13-27 mei en 17 juni

Speak Your Mind

*