Kinderzwerfboeken in Hilversum: alle kinderen moeten kunnen lezen!

Hilversum, januari 2015 – Met al meer dan een miljoen zwervende kinderboeken krijgt Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, echt voet aan de grond. Ook in Hilversum. Nicolette de Gooijer is ambassadeur in de regio en zoekt plaatsen om in Hilversum Kinderzwerfboekstations te openen en roept iedereen op om kinderboeken op zwerftocht te sturen. Want alle kinderen moeten toch kunnen lezen?!

Kinderzwerfboek stimuleert lezen. Lezen is namelijk leuk, avontuurlijk én leerzaam. Hoekinderzwerfboek logo meer kinderen lezen, hoe beter ze hun talenten kunnen ontwikkelen. 15% van de kinderen verlaat het basisonderwijs met een taalachterstand. Dat zijn er ruim 40.000 per jaar!
Kinderzwerfboek wil daarom alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. Want zonder taalachterstand gaan ze een betere toekomst tegemoet.

Wat zijn zwerfboeken?

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in ziekenhuizen, wachtkamers, winkels, treinen, bussen, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Goed voornemen: Start een Kinderzwerfboekstation of zamel boeken in

Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat alle kinderen moeten kunnen lezen! Start in 2015 een Kinderzwerfboekstation in Hilversum. Dat kan op alle plaatsen waar kinderen komen. Scholen, buurthuizen, wachtkamers, kinderopvang, het gemeentelijke loket, etc. Het doel is om aan het einde van dit jaar 50 Kinderzwerfboekstations in Hilversum geopend te hebben. De eerste 5 aanvragen zijn al binnen.
Ook is het mogelijk om kinderboeken in te zamelen (bijvoorbeeld binnen een bedrijf) of gewoon zelf een boek uit de boekenkast uit zwerven te sturen. Organisaties die belangstelling hebben om een Kinderzwerfboekstation te openen of bedrijven/particulieren die boeken willen inzamelen kunnen contact opnemen met Nicolette de Gooijer. Vrijwilligers zijn van harte welkom zich te melden om mee te helpen.

Kijk voor meer informatie over Kinderzwerfboek op www.kinderzwerfboek.nl of neem contact op met de ambassadeur van het Kinderzwerfboek in Hilversum: Nicolette de Gooijer, nmdegooijer@hotmail.com of 06-17595476

Comments

 1. Linda Meester says

  Toevallig, ik heb het vorige week geopperd op school en mijn stapel stickers met flyer gegeven!

 2. Beste Linda,
  Ik ben benieuwd hoe de school daar tegenover staat. ik kan de school helpen om aan Kinderzwerfboeken te komen en mee te helpen om er een succes van te maken. Neem gerust contact op als daar behoefte aan is.
  Met vriendelijke groet,
  Nicolette de Gooijer
  ambassadeur Kinderzwerfboek Hilversum

 3. Annelene Ammerlaan says

  Hallo,
  https://www.youtube.com/watch?v=MOXQo7nURs0 Leuke manier van Ikea om hun catalogus in beeld te brengen. Experience the power of a bookbook. Moest toen meteen aan jullie geweldige project van kinder zwerfboeken denken. Misschien een leuke manier om boeken onder de aandacht te brengen?
  Groeten, Annelene

 4. Miranda de Vries says

  Hallo Nicolette,

  Ik ben mijn zolder aan het opruimen en heb nog oude kinderboeken van mijzelf, kan ik deze ook doneren?

  Groet,
  Miranda

 5. Gerard Peet says

  Miranda, heb je ooit een reactie gekregen?
  Mijn eigen kinderboeken (ik ben van 1940) acht ik te oud, maar op zolder liggen nog veel kinderboeken van onze dochters (1973-1980) die voor mijn gevoel nog goed bruikbaar zouden zijn als Kinderzwerfboek.
  Goed of slecht idee, Nicolette?

Speak Your Mind

*