Jong en oud de natuur van dichtbij laten beleven

Het IVN, instituut voor natuureducatie en duurzaamheid bestaat dit jaar 50 jaar. Met 200 leden in het Gooi en vele natuurgidsen een levendige vereniging met tal van activiteiten. Het IVN is ervan overtuigd dat zij door mensen zelf in aanraking te brengen met de natuur, deze mensen zich pas écht bewust worden van de waarde ervan. Daarom laat het IVN jong en oud de natuur van dichtbij beleven.

logo IVNEnkele IVN-activiteiten tot de zomer hieronder. Meer info: < link IVN >

Zondag 22 mei, 13.30 uur

In het kader van het 50-jarig jubileum, organiseert het IVN een wandeling door het Corversbos, met bezoek aan de Moestuin van Jagtlust. Kunt u zich voorstellen dat het Corversbos ooit een heidegebied was waar schapen gehoed werden? Vandaag de dag is het opgebouwd uit verschillende landschapselementen. Er zijn akkers, percelen naaldbos en gedeelten met gemengd bos met diep verborgen nog een oude bijenschans. Aan het eind van de wandeling bieden wij u een hapje en een drankje aan.

Vertrekpunt: parkeerplaats van landgoed Land en Bosch, Leeuwenlaan 40, 1243 KB ‘s-Graveland.

Zondag 12 juni, 13.30 uur2015 04 14 slootjes dag 800 600

Kom samen met uw (klein)kind naar de Slootjesdag voor Scharrelkids en maak er echte slootjesexperts van. De schepnetjes en vergrootglazen staan klaar. Ontdek welke beestjes er allemaal leven in een doodgewone sloot. Speciale IVN-jeugdgidsen organiseren dit evenement samen met Scouting Erica. Slootjesdag is bestemd voor kinderen van 6-11 jaar, kosten per deelnemer € 3, aanmelden bij jeugd.ivngooi@gmail.com.

Vertrekpunt: troephuis Erica, Nwe ‘s-Gravelandseweg 68, 1406 NH Bussum.

Woensdag 29 juni, 19:00 uur

Geniet van de stilte tijdens een avondwandeling met schapen. De schaapherder en haar hond lopen in alle rust met u mee. Gidsen wijzen u onderweg op al het moois dat de heide op een zomeravond te bieden heeft. Na uiterlijk anderhalf uur moeten de schapen weer hun kooi in. Tijd voor ze om te gaan slapen. U mag nog even blijven voor een kopje thee of koffie met wat lekkers erbij. IVN viert samen met u het hele jaar z’n 50 jarig bestaan, ook in de schaapskooi.

Vertrekpunt: Schaapskooi in Blaricum,  Oude Naarderweg 2, 1261 DS Blaricum.

 

Van harte aanbevolen door Hilversum Verbonden.

Speak Your Mind

*