Klimaattop; the day after. Aan de slag in Hilversum met HilverZon

HilverZon, de nieuwe duurzame energie coöperatie voor en door Hilversummers, organiseert 15 december een mini-symposium over wat we in Hilversum zelf kunnen doen na de klimaattop (cop21) in Parijs. Die top is nu bezig; wij verwachten belangrijke stappen vooruit om de klimaatverandering af te remmen.logo HZ voorlopig

Maar hoe groot de stappen in ‘Parijs’ ook gaan zijn, de daadwerkelijke veranderingen moeten lokaal worden bereikt. HilverZon gaat dat bevorderen, samen met haar partners, zoals Hoom van Alliander en de Duurzame Energie Unie. Via dit mini-symposium worden burgers, bedrijven en maatschappelijke organisatie zoals woningbouwcorporaties, scholen en verenigingen, meegenomen in wat er lokaal mogelijk en nodig is om naar een energieneutraal Hilversum te groeien.

Thema’s in het minisymposium zijn: ‘Effectieve energiebesparing (Renske den Exter deelt de ruime ervaringen van HOOM, onder andere opgedaan in Hilversum), ‘De overstap naar 100% groene energie (directeur Rense van Dijk van DE Unie geeft aan hoe deze overstap in de praktijk eruit ziet en wat je ermee wint), en ‘De opzet van een groot postcoderoos-project‘ (Eise Jan Wattel neemt ons mee in de ervaringen die DE Ramplaan uit Haarlem heeft opgedaan met tot nu toe het grootste postcoderoosproject van Nederland). Klik < hier >  voor het programma en meer info over de sprekers.

Voorafgaand aan het mini-symposium houdt HilverZon haar eerste Algemene Leden Vergadering. De nu meer dan 50 leden bevestigen dan formeel de basis die het bestuur de afgelopen maanden heeft gelegd; op dit gestorte vloertje kan HilverZon verder zijn organisatie gaan opbouwen. Niet-leden die ter plekke lid willen worden zijn van harte welkom de ALV bij te wonen.

Meer informatie: www.hilverzon.nu
Wanneer: 15 december, aanvang ALV 19.00 uur, aanvang mini-symposium 20.00 uur
Waar: Gebouw Santbergen/Good2Connect, Noorderweg 2, Hilversum

Speak Your Mind

*