HilverZon, de duurzame energiecoöperatie voor Hilversum zoekt bestuursleden

HilverZon, de duurzame energie-coöperatie voor en door Hilversummers, zoekt versterking van haar vrijwilligers bestuur. Heb je interesse in duurzaamheid en duurzame energie, heb je er voeling mee en – liefst verstand van en ervaringen mee, dan ben je van harte uitgenodigd je interesse in een bestuurspositie aan te geven. Daarmee lever je een bijdrage aan de verduurzaming van Hilversum en omstreken. Het gaat om vacatures met een specifieke achtergrond:

  • juridisch: de coöperatie gaat overeenkomsten aan en sluit contracten. Hiertoe beschikt het bestuur graag over een lid met een juridische opleiding en enige jaren ervaring in bestuurswerk, en affiniteit met contractbeoordeling.
  • Communicatie: de coöperatie gaat een portfolio van producten leveren, die deels een consumentenkarakter hebben, zoals onder eigen naam te leveren groene stroom en gas. Maar ook de collectieve projecten moeten ‘verkocht’ worden aan buurtbewoners die panelen op deze daken willen financieren/kopen. Dit alles vraagt om een creatieve, aansprekende benadering en campagne-achtige presentatie. Heb je dat in je ransel, liefst professioneel, kom dan ons bestuursteam versterken.
  • algemeen lid: Naast specifieke bestuursposities zijn er ook 1 a 2 algemene bestuursplaatsen vrij. Ben je een betrokken Hilversumse burger met affiniteit met en interesse in duurzaamheid en duurzame energie, en wil je je inzetten voor HilverZon en de Hilversumse samenleving in den brede, dan is een plek in ons bestuur beschikbaar.  Affiniteit met scholen/onderwijs en sport/verenigingsleven zijn een pre.

Algemene info:

  • gezien de huidige samenstelling van het bestuur, geven we voorkeur aan (relatieve) jongeren en aan vrouwelijke kandidaten.
  • het bestuurswerk vergt bij benadering 10 uur per maand
  • het bestuur bestaat uit vrijwilligers, er wordt geen bestuursvergoeding gegeven. Een onkostenvergoeding behoort eventueel tot de mogelijkheden

Meer info over wat HilverZon gaat doen, vind je op:

Heb je vragen over het HilverZon-bestuur en het bestuurswerk: je kunt mailen naar Aernoud Olde: aernoud@hilversumverbonden.nl of hem bellen op nul-zes 1250 5498. Het concept bedrijfsplan is op aanvraag beschikbaar.

Speak Your Mind

*