“Rookworst zonder ‘r’ is ook worst!” Als iemand heeft begrepen dat duurzaam eten vooral ook lekker en leuk moet zijn is het Nienke Ross. Samen met bio-slager Marion van Vught wordt er gewerkt aan een reeks heerlijke vegan producten die zelfs vlees-verslaafden doet watertanden. De uitstoot van CO2 kan drastisch omlaag als we met z’n allen minder vlees eten. Hoe handig als je juist bij de slager kan kennismaken met plantaardige alternatieven die om te smullen zijn! De Hilversum100 geeft Nienke en Marion graag een financieel zetje om dit mooie initiatief wereldberoemd te maken in Hilversum en omstreken.
Een van de prijswinnaars van de Hilversum100-challenge van 2019 is een bijzondere samenwerking. De Biologische Slagerij (Bussumerstraat 50) en Van die Vegans (veganistisch koken op locatie) slaan de handen ineen om in Hilversum te komen tot een ‘eiwittransitie’. In de schappen van de biologische slager liggen inmiddels plantaardige alternatieven voor vlees. Een initiatief met toekomst!
Speak Your Mind