Hilversum Verbonden steunt ‘Hoom’ bij het bestrijden van energie-slurpende wijken

Onderweg naar een Duurzaam Hilversumhoom-actie

In april gaat Hilversum Verbonden de actie ‘Maakjehuishoom’ van Hoom ondersteunen. Samen willen we met de actie HoomRun zoveel mogelijk energie besparen in Hilversum. Op 12 april gaan we daarvoor langs 3 Hilversumse winkelcentra om gratis LED-lampen uit te delen.

11.00 – 12.00 uur: Bij winkelcentrum Seinhorst, nabij de Hoogvliet

12.30 – 13.30 uur: Op de kruising Gijsbrecht van Amstelstraat en Bosdrift

14.00 – 15.00 uur: Op de Van Hogendorplaan, nabij parkeerplaats de Heigalerij

Ledlamp visualDe HoomRun is een actie waarbij we jou gaan helpen met energie besparen. Met onze unieke elektrische Volkswagen bus rijden we letterlijk naar de energie-slurpende wijken van Hilversum toe en delen we gratis ledlampen uit! Met 1 ledlamp bespaar je namelijk al snel € 50,- per jaar. Zo helpen we je bij het zetten van de eerste stap naar een energiezuinige wijk. Lees verder op www.hoomruns.nl.

Wij hopen op die dag Hilversumse huiseigenaren over te halen om op basis van deskundig advies energie-besparende maatregelen te nemen. Bij veel huizen kan namelijk de energie-rekening vrij eenvoudig met 20 tot 50% omlaag.

Deze dag krijgt een vervolg via een reeks van bijeenkomsten in de Hilversumse wijken waar onnodig veel energie verbruikt wordt. De aftrap hiervan vindt plaats op dinsdag 15 april op de spouwmuurisolatie-avond van de gemeente Hilversum. Meer info hierover op < http://www.hilversum.nl/Leven_en_Werken/Natuurlijk_Duurzaam >

Uiteindelijk willen we een Hilversumse of Gooise energie-coöperatie oprichten, maar daarover later meer.

logo duurzaam hilversum

Duurzaam Hilversum is een werkgroep van Hilversum Verbonden. Om in Hilversum meer elan te krijgen in de verduurzaming  van ons groene dorp heeft het bestuur van Hilversum Verbonden begin 2014 besloten een nieuwe poging te doen om Duurzaam Hilversum als actieve werkgroep van de grond te krijgen in de hoop dat daar nieuwe duurzaamheidsinitiatieven uit voort gaan vloeien. De groep bestaat al jaren op LinkedIn <Duurzaam Hilversum op LinkedIn>. Dit heeft vooralsnog geleid tot het ondersteunen van Hoom en de Hoomrun, en een initiatief op te komen tot een energie-cooperatie voor en door inwoners van Hilversum.

Vragen over Duurzaam Hilversum of wil je op de hoogte blijven van wat hieruit voortkomt? Mail je vraag naar  info@hilversumverbonden.nl

 

Speak Your Mind

*