Het Gooische bos in het donker – 24 okt

zwerfkei-zanderij-crailo-fotoIVNZaterdag 24 oktober is de jaarlijkse Nacht van de Nacht. Het jaarlijkse moment om aandacht te vragen voor het grote belang van een donkere nacht voor de levende natuur (en voor het belang van energie-besparen).

U kunt meedoen door ’s avonds het licht in en rond uw huis te dimmen. ’s Avonds zijn er ook meerdere nachtwandelingen in ’t Gooi:

* Infoschuur ´t Gooi. Onder begeleiding van een boswachter en natuurgidsen worden er wandelingen gelopen voor kinderen waarvan de eerste start om 19:00 uur (de laatste start om 19:45).
De eerste wandeling met begeleiding voor volwassenen start om 20:30 uur (laatste start om 21:00). Organisatie: IVN Gooi.

Aanmelden voor de avond is niet nodig en de wandeling is gratis. Adres: Naarderweg 103a, routebeschrijving: zie infoschuur.nl

* Avondwandeling door bos Anna’s Hoeve (parkeerplaats in het bos) georganiseerd door de Vereniging tot Behoud van Anna’s Hoeve.

Onder leiding van een natuurgids verkent u Anna’s Hoeve in het donker. Tijdens de wandeling neemt u kennis van het belang van duisternis voor de natuur. Na afloop trakteert de vereniging u op een kleine versnapering. Maak gebruik van deze bijzondere kans om uw favoriete natuurgebied in het donker te bezoeken!
Aanvangstijd: vertrek om 20.30 uur
Eindtijd: rond 21.45 uur
Vertreklocatie: parkeerplaats tegenover voormalig huisje Anna’s Hoeve
Kosten: gratis / Opgeven: opgeven is niet nodig
Opmerkingen: zorg voor stevige schoenen

Speak Your Mind

*