Het Gooi on Stage, wie doet mee?

On Stage is een Beroepenfeest op 5 april 2016, ’s middags,  voor ca 750 VMBO leerlingen uit Het Gooi en ca 250 beroepsbeoefenaren (locatie MBO college Hilversum).  Het Beroepenfeest is gericht op hulp bij gooi-on-stageberoepskeuze/vervolgopleiding en het leggen van duurzame contacten waar de leerlingen ook later nog eens een beroep kunnen doen. Netwerkbewustzijn, netwerkgedrag en relatiebeheer zijn hier sleutelwoorden.

Na het beroepenfeest van 5 april is er op 14 april 2016 een Doe Dag. De leerlingen gaan dan op werkbezoek bij het bedrijf waar zij een afspraak mee hebben gemaakt tijdens het Beroepenfeest. Zo kunnen zij erachter komen of dat betreffende beroep wel zo leuk is als zij denken en kunnen zij een bewustere keuze maken voor hun vervolgopleiding.

Bekijk hier de trailer van ‘Het Gooi on Stage 2016’.

Wat wil On Stage bereiken?

  • Positievere beeldvorming-verbetering van het imago van VMBO leerlingen en genereren van positieve pers
  • Betere beroepskeuze/keuze vervolgopleiding-preventie vroegtijdig schoolverlaters
  • Leerlingen bouwen een nieuw lokaal netwerk op (onderwijs-bedrijfsleven)
  • On Stage Paspoort is een bewijsstuk voor het verplichte LOB examenonderdeel

De organisatie van ‘On stage’ zoekt voor het beroepenfeest mensen die willen vertellen over hun beroep. Het Beroepenfeest duurt een dagdeel (ochtend of middag). Tijdens rondes van 30 – 45 minuten, gaan leerlingen en beroepsbeoefenaren in gesprek met elkaar over vak en beroep. Geef hen een goed beeld van uw werkdag en laat hen uw eigen passie voor het vak zien!

Aansluitend is het de bedoeling dat leerlingen die meer willen weten over je werk, op 14 april tijdens de Doe dag langs komen om je werk en werkplek te zien en te ervaren.

Meer informatie over On Stage vind je op www.hetgooionstage.nl

Speak Your Mind

*