Gemeente Hilversum omarmt FairTrade burgerinitiatief

De werkgroep Fairtrade Hilversum maakt een vliegende start door. fair trade gemeente vierkantDe werkgroep bestaat inmiddels uit 11 leden en heeft ook een bestuur (Wim de Wijer, Sebastiaan Hexspoor en Gijs van der Laar). De komende maanden zal het doel van de werkgroep zijn, om stap voor stap te voldoen aan de criteria zodat Hilversum het predikaat ‘Fairtrade Gemeente’ mag gaan voeren.

Aan het 2e criterium is inmiddels ook nagenoeg voldaan; op 3 juni heeft de gemeenteraad ingestemd met het idee om Fairtrade Gemeente te gaan worden. De goede wil moet nog wel omgezet worden in daden, maar gezien de getoonde voortvarendheid komt dat wel goed.

Het belangrijkste doel is natuurlijk het stimuleren van het gebruik van Fairtrade-producten in Hilversum. Dat gaat o.a. gebeuren door in de winkelcentra en in media aandacht te vragen voor FairTrade-producten. Daarnaast zullen de leden van de werkgroep winkels, horeca, bedrijven en organisaties gaan benaderen met de vraag of zij Fairtrade-producten gebruiken.

Aanmelden voor werkgroep / meer info over acties? Mail naar: Info@fairtrade-hilversum.nl

Landelijke website Fairtrade

 

Speak Your Mind

*