Geboorte van een sneeuwbal (uit Meent, via Oost naar Zuid?)

Door Fred van Leeuwen, artikel overgenomen van www.meentkracht.nl

Op een druilerige donderdag 11 december in 2014 brak op de Hilversumse Meent de zon door terwijl -als door een meteorologisch wonder- een verse sneeuwbal ontstond en begon te rollen en aan te kleven.

DSC_4843-crop-compr-167x300We vierden die dag een nieuw soort doorbraak op de Meent. De start van wijkbreed georganiseerde, collectief ingekochte verduurzaming. Met een aanpak die de bewoners verregaand ontzorgt. De ambitie van de gemeente is, om in 2025 een volledig energie-neutraal Hilversum te zijn. Meentkracht vindt dat de Hilversumse Meent dan toch zeker in 2020 dat punt al bereikt moet kunnen hebben.

Dit wegens de dringende, ecologische noodzaak om hier nu meters in te maken. Maar ook om alle Meentbewoners de financiële voordelen van energiebesparing & duurzame energie te laten genieten. En –last but not least- voor het versterken van een op eigen benen staande Hilversumse Meent.

De eerste installatie-werkzaamheden van dit Meentkracht-initiatief vonden plaats bij Frans en Irene Blommesteijn, op de 2014-12-11-Persmoment-isolatie-Kroosmeent-foto-compr-300x232Kroosmeent. Bewoners met de juiste pioniersgeest: ze waren de snelste beslissers in de stevige rij bestellingen van deze eerste ronde.

De viering werd ingeleid met korte speeches door Meentkracht (Fred van Leeuwen, namens energie-coördinator Chiel van Eendenburg), door de gemeente Hilversum (wethouder Wonen Nicolien van Vroonhoven) en door Hoom (Robert Tersmette). Erna werd getoost op de bewoners en op hun wooncomfort.

Kijk hier voor het RTi-verslag van deze mijlpaal!

Toevoeging Hilversum Verbonden: wij zien deze sneeuwbal zo doorrollen vanuit de Meent, via Oost naar Zuid!

Speak Your Mind

*