Gaan Mooi en Duurzaam hand in hand in Hilversum?

HilverZon Energiecafé met Marjan Minnesma op 1 februari vanaf 20.00 uur

Hilversum is een Dudokgemeente met veel monumentale panden en 3 wijken waar beschermd stadsaanzicht geldt. Dat maakt het voor bewoners lastig om te verduurzamen. Velen vinden zonnepanelen op het dak ook ronduit lelijk. Kortom, duurzaam en mooi gaan soms niet hand in hand en bewoners worden ervan weerhouden, actie te ondernemen. Zijn er oplossingen?

Op woensdag 1 februari aanstaande spreekt Marjan Minnesma (Urgenda) bij het HilverZon Energiecafé. Architect en voorzitter van de Commissie voor Welstand en Monumenten, Joke Vos, is ook aanwezig. HilverZon licht de eigen projecten toe: hoe zonne-energie op te wekken zonder panelen op je eigen dak te hebben.
Mevrouw Minnesma, als directeur van Urgenda bekend van haar succesvolle klimaatzaak tegen de overheid, geeft een inspirerend betoog waarom wij allemaal baat hebben bij een duurzame samenleving.
Mevrouw Vos zal met een presentatie aan de hand van wat voorbeelden toelichten wat de impact is van zichtbare duurzaamheidsmiddelen is (zoals zonnepanelen) op de beleving van de stad.

Locatie: Aloysiuscollege, Schapenkamp 200, Hilversum. Zaal open 19.30u, einde 22.15u.

SVP uw aanwezigheid aanmelden bij HilverZon.

Speak Your Mind

*