Fairtrade Gemeente word je niet vanzelf!! Ook Hilversum niet.

Een kernteam van bewoners uit de gemeente Hilversum wil proberen om in 2016 het predicaat ‘FAIRTRADE GEMEENTE’ te verkrijgen. Zij worden hierin ondersteund door de gemeenteraad, die  in juni 2015 al een motie aangenomen heeft, waarin die wens nadrukkelijk wordt uitgesproken. Dat is een goed begin, maar het is niet genoeg.

Het kernteam inventariseert nu of de gemeente aan de criteria van de landelijke stichting Fairtrade Gemeente voldoet.

Wat is er nodig?Fairtrade logos

We zoeken een groot aantal winkels, ondernemingen, instellingen, verenigingen, bedrijven en organisaties die aan de voor hen geldende criteria voldoen. Er zijn al een paar schapen over de dam,  maar we zijn er nog lang niet. Als je ondernemers, scholen, organisaties, verenigingen kent die al Fairtrade gecertificeerde producten gebruiken, dan horen wij dat graag. Als je tijd en gelegenheid hebt om  namens Fairtrade Hilversum  organisaties en bedrijven te benaderen zou dat natuurlijk helemaal mooi zijn.

Het verzoek van het Kernteam is kristalhelder. Maak de kennis over, het enthousiasme voor en de tijd waarover je voor fairtrade beschikt bekend bij het Kernteam. We kunnen dan samen werken aan het binnenhalen van de eervolle titel: HILVERSUM FAIRTRADE GEMEENTE.

Als je in de gelegenheid bent om echt veldwerk te doen, heeft het Kernteam natuurlijk een lijst beschikbaar met de criteria waar je op moet letten.

Kernteam Hilversum Fairtrade Gemeente:  fairtradehilversum@gmail.com

W.J. de Weijer (Voorzitter)

Comments

  1. Ria Ewalds says

    Ik wil graag veldwerk voor jullie doen (en ben ambtenaar bij de gemeente Hilversum).

    Met vriendelijke groet,
    Ria Ewalds

Speak Your Mind

*