Eerste Zonnebloemauto in Hilversum

Van twitter @Hsumverb: Vereniging De Zonnebloem introduceert de Zonnebloemauto voor mensen in een rolstoel. Info:

_____________________________________________________

Hieronder een artikel geschreven door Jasmijn Donkers en overgenomen van http://hilversum.hu.nl/eerste-zonnebloemauto-in-hilversum/

Hilversum.hu.nl is een site waarop eerstejaars studenten Journalistiek van de Hogeschool Utrecht nieuws en actualiteiten publiceren over Hilversum. Een aanrader!
_____________________________________________________

De Zonnebloemauto is vanaf afgelopen woensdag, 1 november, ook te huur in Hilversum. De Zonnebloemauto is een aangepast huurauto voor mensen in een rolstoel. De uitgifte vond plaats vanuit hotel Van der Valk Hilversum De Witte Bergen, aan de Rijksweg 2A in Emmes. Het is een initiatief van de Zonnebloem zelf.

Jan-Willem Heijkoop, woordvoerder van de Zonnebloem: “Het initiatief komt van de Zonnebloem zelf. Mensen die in een rolstoel zitten zijn vaak beperkt om weg te gaan van huis. Veel mensen geven aan dat ze het fijn vinden om met familie een dagje weg te gaan. Maar zelf een auto aanpassen is te duur, en met de ov is gewoonweg onhandig. Een alternatief, zoals een rolstoeltaxi, zitten ook beperkingen aan. Vanuit daar hebben we gekeken wat wij konden beteken voor de mensen, en daaruit is de Zonnebloemauto gekomen.”

De eerste Zonnebloemauto is voor het eerst in zes steden tegelijk gelanceerd. In juli 2014 waren ze te huur in Amsterdam, Groningen, Zwolle, Zeist, Geleen en ’s-Hertogenbosch.

In de auto kun je een rolstoel vervoeren, scootmobiel, rolator en een elektrische rolstoel. Met een rijbewijs B mag je in het busje rijden. Ook zijn er vrijwillige chauffeurs van de Zonnebloem die je kan inhuren.

De auto’s worden mogelijk gemaakt door donateurs en sponsors, zij dragen het initiatief een warm hard aan en helpen graag mee. In de dorpen en steden waar de auto komt, dragen de bewoners een steentje bij door middel van lokale acties. Op dit moment zijn er 40 auto’s te huur, verdeeld over heel Nederland.

Comments

  1. Rosa van Diek says

    Wil niet vervelend zijn, maar in bovenstaande tekst staat in de laatste alinea; “…zij dragen het initiatief een warm hard aan….” Volgens mij moet dat hart met een t zijn en meestal draag je iets een warm hart toe.
    Maar dat is nog het minst erg… Maar hart i.p.v. hard, zou al stukken beter staan!
    Hopelijk kunt u er wat mee??
    met vriendelijke groet,

Speak Your Mind

*