Drie dagen kamperen langs de Kamerlingh Onnesweg

artikel overgenomen uit ‘Kijk op jouw Wijk – Oost’

Kamperen langs de Kamerlingh Onnesweg. Als het aan een groep enthousiaste buurtbewoners ligt, wordt het grasveld tussen Het Harde en Aardjesberg voor een paar dagen omgetoverd tot een heuse buurtcamping. “Als corona niet dwarszit en de gemeentelijke vergunning rondkomt, hebben we deze zomer onze eigen buurtcamping!”, belooft initiatiefnemer Willem Fahner.

Hij liep eind vorig jaar al rond met plannen voor een buurtcamping, vertelt Willem. “In je eigen tent overnachten onder de sterrenhemel om in de ochtend rustig wakker te worden en samen met je buurtbewoners gezellig te ontbijten. Het is toch geweldig als dat in onze buurt zou kunnen?” De bewoner uit de Kometenstraat verwacht dat de buurtcamping een mooie aanleiding is om elkaar als buren beter te leren kennen. Daarbij kan het een vakantie zijn voor mensen die minder geld hebben te besteden.

Buurtonderzoek
Eerder probeerde hij de buurtcamping op het plantsoen bij de Eemnesserweg en het Wegaplein te organiseren, maar deze plek is praktisch minder geschikt. Uit nieuw buurtonderzoek bleek het Kamrad een betere locatie te zijn die kan rekenen op draagvlak. Willem: “Wij hebben op twee mensen na alle 35 direct aanwonenden gesproken. In die eerste gesprekken hebben dertig buurtbewoners al gezegd voor te zijn.”
Als de gemeentelijke vergunning rondkomt en het coronatechnisch kan, wordt 2021 misschien wel het eerste jaar dat de haringen van negentig tentjes in Hilversum Oost de grond ingaan.

Supergezellig
Zoon Jelle heeft zelf op de buurtcamping in Bussum gekampeerd en is daarmee de enige ervaringsdeskundige van het buurtcamping-team. “Het was echt supergezellig”, weet hij zich te herinneren. “Ik heb met knoopjes en andere spullen geknutseld en heel veel gevoetbald. Met vrienden van school, maar ook met andere kinderen.” Het lijkt de twaalfjarige scholier uit groep acht dan ook een uitstekend idee om de camping ook naar Oost te halen. “Niet alleen voor de kinderen, maar voor iedereen”, voegt hij daaraan toe.

Ongedwongen
Ook andere bewoners in Oost reageren enthousiast op het idee, onder wie Yvonne. Zij weet van een vriendin uit de Zaanstreek dat het een geweldig evenement kan zijn. “Waarom dan niet in Hilversum?”, vraagt de bewoonster van de Zilvermeeuwstraat zich retorisch af. “Het lijkt mij een goed idee, want het is een leuke ongedwongen manier om mensen te leren kennen.”

Voor en door bewoners
Marshmallows roosteren, allerlei sport- en spelactiviteiten doen of gewoon lekker kletsen voor je tent of bij het kampvuur. De ideeën die de actieve bewoners met de buurtcamping hebben zijn legio. “Toch is het zeker niet de bedoeling dat wij alles organiseren”, waarschuwt Willem. “Dat lukt eenvoudig niet en dat willen we ook niet. Een buurtcamping is een evenement vóór en dóór bewoners. We zoeken dan ook naar mensen die -als het zover is- de camping in goede banen helpen leiden.

Speak Your Mind

*