Deel uw toekomst idee voor Hilversum

Dit najaar schrijft Hilversum de omgevingsvisie. Een belangrijke bouwsteen hiervan is hoe de inwoners naar de toekomst van de stad kijken. Iedereen kan daarvoor de komende weken zijn of haar visie over die toekomst van Hilversum inbrengen. Dat kan door de enquete in te vullen, of door een tekst aan te leveren, of door een van de bijeenkomsten bij te wonen die over een specifiek thema of in een bepaalde wijk georganiseerd worden (daar komen nog meer bijeenkomsten bij).

Alle ideeën zijn belangrijk en doen er toe. Via hilversum2040.nl/ kunt u ze delen en de ideeën van andere Hilversummers bekijken. Alle ideeën en de samenvattingen van de gesprekken wordt door onafhankelijk redactieteam samengevat in ‘denkrichtingen’ voor de toekomst van Hilversum. Samen bieden we deze denkrichtingen en alle ideeën aan de gemeenteraad aan. De gemeenteraad laat één van de denkrichtingen uitwerken tot een (Ontwerp) Omgevingsvisie.

Voordat de gemeenteraad die Omgevingsvisie vaststelt gaat in de Gooische Brink het Atelier van de Toekomst geopend worden waar we als inwoners over de ingebrachte toekomstideeen kunnen gaan spreken. Het zou bijvoorbeeld zomaar kunnen dat daar ideeën uit het Klimaatmanifest ingebracht worden of dat inwoners op een andere wijze hun idee over een circulair Hilversum in gaan brengen. Als Hilversum100 hopen we daar natuurlijk op.

Hierbij dus onze oproep: doe mee en deel jouw ideeën over de toekomst van Hilversum via hilversum2040.nl/

Noot: een klankbordgroep van maatschappelijk actieve inwoners en ondernemers uit Hilversum denkt mee met deze toekomstvisie. Onder andere Eva Froger, H100-themaverbinder Natuur en Aernoud Olde, H100-themaverbinder Energietransitie en actief voor ‘HV’ maken deel uit van deze klankbordgroep. Vragen? aernoud@hilversumverbonden.nl

Speak Your Mind

*