De gasloze jaren ’30 woning – korte column – 3 oktober

Vandaag mocht ik een heuse gasloze jaren ’30 woning in Hilversum bezoeken. De verbouwing is nog niet afgerond en de eigenaar is heel benieuwd hoe de woning straks in de winter functioneert, maar het kan echt. Extra isolatie, bureaucratie, extra stopcontacten, nieuwe vloeren en opengebroken plafonds, allerlei extra leidingen, nieuwe apparatuur … … Het houdt niet op.

En dan werkt de krappe arbeidsmarkt ook niet mee. Een waslijst aan ondersteunende diensten heb je nodig en in al die specialiteiten heerst schaarste. Gouden tijden voor de goed opgeleide specialist, die helaas nog niet altijd even duurzaam denkt en werkt. Het werd dus meteen duidelijk dat het plan van Chiel van Eendenburg voor duurzaamheidstrainingen voor eenpitters een schot in de roos is. Mijn stem bij de publieksprijs van de Hilversum100 heb je verdient Chiel.

Het bezoek leerde me veel over de kansen en hobbels die je tegenkomt bij het gasloos maken van je woning en ik kan het iedereen aanbevelen om dit soort voorbeeldwoningen te bezoeken. ‘All electric’ in een jaren ’30 woning? Niet voor watjes, maar HET KAN.

Aernoud Olde / 06-1250.5498

Comments

  1. Rutger says

    Heb je meer informatie? Ben benieuwd hoe dit te realiseren.

  2. Hans Koevoet says

    Iets over de kosten?

  3. Jacqueline van Oostveen says

    hoor ook graag meer over hoe en wat en de kosten ik woon zelf jaren 30 woning in zuid gr jacqueline

Speak Your Mind

*