Circulaire economie in de praktijk: Reprintable

Reprintable – 3D printen met plastic afval

Hilversum is een stad in transitie. Niet omdat wij dat willen, maar omdat de wereld verandert. Onderdeel hiervan is dat we ons afval gaan hergebruiken. Om dit te realiseren hebben we nieuwe manieren nodig waarop we ons afval gaan hergebruiken. Een mooi nieuw voorbeeld hiervan is ‘Reprintable’ van Bouke Bakker; graag uw aandacht:

De 3D-print industrie groeit snel doordat steeds meer bedrijven en particulieren behoefte hebben aan gepersonaliseerde producten in kleine oplages. Helaas wordt filament, de input voor 3D printers, vooralsnog gemaakt van nieuwe grondstoffen. Reprintable wil de opkomende 3D-print industrie juist inzetten om plastic afval een nieuw leven te geven.

Door plastic afval te vermalen tot kleine stukjes kunnen er nieuwe producten van worden gemaakt. Reprintable gebruikt het maalgoed om gerecycled filament te produceren en duurzame 3D-printing aan te bieden. Het doel is om gerecycled filament de standaard te maken, zodat ieder met een 3D printer kan bijdragen aan het verminderen van het plastic afval in plaats van meer afval te produceren. Door lokaal geschikte afvalstromen te verzamelen en de producten weer lokaal af te zetten wil Reprintable de plastic kringloop sluiten.

Reprintable is gevestigd in Hilversum op de Kerklaan en zoekt samenwerking in Hilversum en de omgeving (Utrecht, Amsterdam & Almere). Ben je geïnteresseerd in duurzame 3D-printing, gerecycled filament of wil je meer uit je plastic afval halen?

Meer informatie: www.reprintable.nl

Speak Your Mind

*