Bewoners maken ’t Gooi: 27 maart: ‘Uitdaagrecht Concreet’

DE BIJEENKOMST VAN 27 MAART WORDT UITGESTELD VANWEGE VOORKOMEN van verspreiding CORONA_VIRUS – NIEUWE DATUM VOLGT

Vrijdagmiddag 27 maart is de volgende bijeenkomst in de ronde langs gemeenten over lokale democratie in ontwikkeling. Deze keer zijn we te gast in de Raadzaal van de gemeente Huizen.

Bij Uitdaagrecht (Right to Challenge) kunnen bewoners taken van overheden overnemen als zij het slimmer, beter, goedkoper of anders kunnen doen. De regering bereidt wetgeving voor om dit recht vast te leggen in de Gemeentewet.

de bijeenkomst in Blaricum in september 2019

Als bewoners hebben we ons de afgelopen tijd in een leeratelier verdiept in de mogelijkheden om concreet vorm aan te geven aan het uitdaagrecht.  

We nodigen bewoners, raadsleden, wethouders en ambtenaren graag uit om met ons in gesprek te gaan om het Uitdaagrecht voor het Gooi concreet te maken. Voor dit gesprek hebben we ook de ambtenaar van Binnenlandse Zaken uitgenodigd die verantwoordelijk is voor het Uitdaagrecht.

Tijdens de tweede helft van de middag gaan we met elkaar verder leren. We gaan oefenen hoe we een taak het beste als concrete uitdaging kunnen formuleren. Daarnaast werken we aan een voorstel van bewoners om uitdagingen laagdrempelig te kunnen inbrengen bij de gemeente.

We starten om 13.30 uur (inloop vanaf 13 uur). Adres Graaf Wichman 10, 1276 KB Huizen.

We horen graag via info@bewonersmakenhetgooi.nl wanneer je belangstellend bent. Meer informatie over o.a. eerdere bijeenkomsten: < meer info >.

Speak Your Mind

*