Amargi – Meld je aan als vrijwilliger

Wie financieel klem zit, vraagt niet gemakkelijk hulp. Daarom biedt Amargi steun vóór het uit de hand loopt. Amargi is een nieuwe programma om schulden te voorkomen waarbij vrijwilligers de deelnemers helpen om geldzorgen tegen te gaan door te helpen bij het greep krijgen op de eigen financiën.

Amargi start in drie gemeenten: Den Haag, Hilversum en Leeuwarden. Voor dit nieuwe programma in Hilversum zijn we op zoek naar vrijwilligers die in een vroeg stadium mensen helpen om greep te krijgen op hun financiën. Als vrijwilliger ben je een eerste hulp bij financiële tegenslag. Je helpt deelnemers weer greep te krijgen op de financiën door het maken van een budgetplan.

Met de deelnemer kijk je hoe geld bespaard kan worden door uit te zoeken waar de deelnemer recht op heeft en help je bij het voorkomen van betalingsachterstanden en door te kijken of je geld kan besparen door over te stappen van energieleverancier, telefoonaanbieder of verzekeraar.

Een vrijwilliger kan ook een bespaarkring begeleiden. Zo’n bespaarkring wordt gevormd door 8 tot 10 leden die met elkaar initiatieven nemen om rijker te leven voor het zelfde geld door geld te besparen of extra inkomsten te krijgen. Dat kan door dingen waarvoor nu wordt betaald in eigen beheer te nemen (bijvoorbeeld het schoonmaken van het portiek) of wat extra’s te verdienen door je auto te verhuren of te koken voor je buren.

Voor aanvang van dit programma start een training. De training bestaat uit drie dagdelen. Als vrijwilligers krijg je training in gesprekstechnieken, het opstellen van een budgetplan en informatie over de meest voorkomende oorzaken waarom het deelnemers niet lukt om zich te houden aan hun budgetplan en wat daaraan gedaan kan worden.

Meld je aan door een mail te sturen naar pieterhilhorst@gmail.com

Amargi is het oudste woord in de menselijke geschiedenis voor vrijheid. En vrijheid heeft pas waarde als je niet gebonden bent aan schulden en financiële verplichtingen.

Amargi werkt samen met Gemeente Hilversum, woningcorporaties de Alliantie, Dudok Wonen en Gooi en Omstreken en andere maatschappelijke partners.

Comments

 1. William says

  Ik ga erover nadenken :)

 2. n.a.v. plan Amargi: WIJEW vraagt zoals jullei bekend al jaren echte aandacht voor hun project ZichtInDeTunnel om mensen in schuldhulpverlening/voedselbank aan betaald werk te helpen; waarom toont niemand belangstelling voor dit lokale sociale project; daardoor is het nog steeds niet van start gekomen, beste Verbinders van Hilversum! niemand, is er dan wel een probleem? of is er geen behoefte aan een oplossing? en blijft iedereen hangen in een “ach ach wat zielig” houding?

 3. WerkInJeEigenWijk is als sociaal ondernemer al 12 jaar actief om mensen met welke achtestand dan ook tot de arbeidsmarkt te werken een een baan, stage, leerwerkplek of eigen toko.
  doel: meer zelfstandigheid dankzij meer eigen inkomen voor iedereen!
  naast dat werk is een nauwe samenwerking opgetuigd met een arbeidsmarkteconoom, een arbeidspsycholoog, een fotograaf en een professioneel budgetcoach.
  langs deze weg zoeken wij nu samenwerking met Amargi Hilversum.
  06 404 145 60 en we gaan samen aan de slag. Wim v Oudheusden

Speak Your Mind

*