Agenda

Agenda Hilversum logo

Tot 1 juni zijn alle activiteiten in Hilversum afgelast, dus ook het Repair Cafe en alle andere bijeenkomsten die we hier normaal met je delen.

Op onze ‘nieuwspagina/homepage’ zullen we initiatieven delen die ons kunnen helpen door deze moeilijke periode heen te komen.

__________________________________________________________

Iedere woensdagmiddag (van 15 tot 17 uur) Energieloket Hilversum (bibliotheek Hilversum – ’s Gravelandseweg 55, 1217 EH, Hilversum). Bewoners kunnen langskomen bij het energieloket met vragen over het isoleren van hun woning, maar ook voor het laten checken van offertes van aannemers of installateurs op duurzaamheid. Elke woensdagmiddag zijn er deskundige energiecoaches van HilverZon aanwezig die helder advies geven.

UITGESTELD WEGENS CORONA-VIRUS – NIEUWE DATUM VOLGT – XR ’t Gooi – De klimaatcrisis en wat wij er aan kunnen doen (buurtcentrum De Geus – Geuzenweg 84). Het zoveelste hitterecord, orkanen of extreme regenval. Wil je weten hoe het komt? Kunnen we er meer van verwachten? Wat zijn de laatste inzichten van de klimaatwetenschap? Als je dat wil weten, kom dan naar deze presentatie.

VERVALLEN VANWEGE CORONA-VIRUS – Het Gooi on Stage (Grote Kerk Naarden). Het Gooi on Stage is een beroepenfeest voor VMBO-leerlingen. In korte tijd worden honderden Gooise leerlingen aan een stageplaats geholpen. Helpt u ook mee?

VERVALLEN (in maart) VANWEGE CORONA-VIRUS Repair Café Hilversum (Wijkcentrum De Zoutkeet (bij de speeltuin) Zoutmanlaan 3, 1215 PR Hilversum). Wat doe je met kapotte broodroosters, lampen en speelgoed, een computer die het niet meer doet of met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of misschien heb je een oude jas waarvan de rits kapot is? Weggooien? Mooi niet.

UITGESTELD WEGENS CORONA-VIRUS – NIEUWE DATUM VOLGT – Bewoners maken ’t Gooi: ‘Uitdaagrecht Concreet’ (Raadzaal van de gemeente Huizen). Bij Uitdaagrecht (Right to Challenge) kunnen bewoners taken van overheden overnemen als zij het slimmer, beter, goedkoper of anders kunnen doen. De regering bereidt wetgeving voor om dit recht vast te leggen in de Gemeentewet. Als bewoners denken we mee en komen we met concrete voorstellen.

VERVALLEN VANWEGE CORONA-VIRUS – Zoutkeet Rommelmarkt (Wijkcentrum De Zoutkeet (bij de speeltuin) Zoutmanlaan 3, 1215 PR Hilversum). Het is bijna weer tijd voor de Zoutkeet-rommelmarkt!  Heeft u uw kamers, zolder, kelder, schuur of garage opgeruimd en blijft u zitten met spullen die nog goed zijn en waarvan u denkt ‘wat moet ik ermee?!’. Dan hebben wij een oplossing voor u: de Zoutkeet Rommelmarkt!

Woensdag 15 april (van 07.45 tot 09.45 uur) AFGELAST! Armoedebestrijdersontbijt (wijkcentrum St. Joseph, Minckelersstraat 71, 1223 LD in Hilversum). Het armoedebestrijdersontbijt is een netwerkbijeenkomst voor organisaties, vrijwilligers en kerken die zich op de een of andere manier bezig houden met het bestrijden van armoede en eenzaamheid in Hilversum. Het thema dit jaar is: “op zoek naar oplossingen voor energie-armoede”.

Zaterdag 25 april (van 11 tot 14 uur) AFGELAST! Repair Café Hilversum (Wijkcentrum De Zoutkeet (bij de speeltuin) Zoutmanlaan 3, 1215 PR Hilversum). Wat doe je met kapotte broodroosters, lampen en speelgoed, een computer die het niet meer doet of met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of misschien heb je een oude jas waarvan de rits kapot is? Weggooien? Mooi niet.

Zaterdag 16 mei (van 11 tot 14 uur) Repair Café Hilversum (Wijkcentrum De Zoutkeet (bij de speeltuin) Zoutmanlaan 3, 1215 PR Hilversum). Wat doe je met kapotte broodroosters, lampen en speelgoed, een computer die het niet meer doet of met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of misschien heb je een oude jas waarvan de rits kapot is? Weggooien? Mooi niet.

Iedere dinsdagochtend (van 10.00 tot 12.00 uur) Begeleiding nodig bij het vinden van werk? Wim van ‘Werk in je eigen wijk’ is een erg gedreven en enthousiaste begeleider die samen met jou op zoek gaat naar de beste oplossing, en een maatwerkoplossing biedt. Aanmelden? Informatie? https://www.werkinjeeigenwijk.nl/contact-opnemen of 06-40414560

Kijk ook eens op de LinkedIn groep ‘Hilversum Verbonden’. Met ruim 1.200 leden een interessant platform om aandacht te vragen voor een initiatief, of om een discussie te starten over iets wat in Hilversum speelt: ‘HV op LinkedIn’

Agenda Hilversum logois een initiatief van Hilversum Verbonden om te komen tot een Hilversum-brede online agenda van sociaal-maatschappelijke activiteiten.