Agenda

Agenda Hilversum logo

Iedere woensdagavond (van 19 tot 21 uur) Energieloket Hilversum (voorlopig online, post-corona bibliotheek Hilversum – ’s Gravelandseweg 55, 1217 EH, Hilversum). Bewoners kunnen digitaal langskomen bij het energieloket met vragen over het isoleren van hun woning, maar ook voor het laten checken van offertes van aannemers of installateurs op duurzaamheid. Elke woensdagavond zijn er deskundige energiecoaches van HilverZon aanwezig die helder advies geven.

VOORLOPIG VERVALLEN VANWEGE CORONA-VIRUS Repair Café Hilversum (Wijkcentrum De Zoutkeet (bij de speeltuin) Zoutmanlaan 3, 1215 PR Hilversum). Wat doe je met kapotte broodroosters, lampen en speelgoed, een computer die het niet meer doet of met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of misschien heb je een oude jas waarvan de rits kapot is? Weggooien? Mooi niet.

UITGESTELD WEGENS CORONA-VIRUS – NIEUWE DATUM VOLGT – XR ’t Gooi – De klimaatcrisis en wat wij er aan kunnen doen (buurtcentrum De Geus – Geuzenweg 84). Het zoveelste hitterecord, orkanen of extreme regenval. Wil je weten hoe het komt? Kunnen we er meer van verwachten? Wat zijn de laatste inzichten van de klimaatwetenschap? Als je dat wil weten, kom dan naar deze presentatie.

Zondag 14 maart 2021 – Gooisch Klimaatalarm 2021 (van 14.00 tot 15.30 uur – online en hopelijk ook op het Marktplein in Hilversum). Vrijwilligers gezocht, of doe gewoon mee; aanmelden via klimaatmars2021.nl/lokaal/klimaatalarm-in-hilversum/.

Donderdag 10 juni 2021 – Het Gooi on Stage (via Digimatch en Doe Dag). Het Gooi on Stage is een beroepenfeest voor VMBO-leerlingen. In korte tijd worden honderden Gooise leerlingen aan een stageplaats geholpen. Helpt u ook mee?

Woensdag xx april 2021 (van 07.45 tot 09.45 uur) Armoedebestrijdersontbijt (wijkcentrum St. Joseph, Minckelersstraat 71, 1223 LD in Hilversum). Het armoedebestrijdersontbijt is een netwerkbijeenkomst voor organisaties, vrijwilligers en kerken die zich op de een of andere manier bezig houden met het bestrijden van armoede en eenzaamheid in Hilversum. Het thema dit jaar is: “op zoek naar oplossingen voor energie-armoede”.

Kijk ook eens op de LinkedIn groep ‘Hilversum Verbonden’. Met ruim 1.200 leden een interessant platform om aandacht te vragen voor een initiatief, of om een discussie te starten over iets wat in Hilversum speelt: ‘HV op LinkedIn’

Agenda Hilversum logois een initiatief van Hilversum Verbonden om te komen tot een Hilversum-brede online agenda van sociaal-maatschappelijke activiteiten.