6 energiebespaaracties in 2016 in Hilversum

Na Meentkracht, Seinkracht, HeiKRACHT en GeuzenKracht loopt er op dit moment in een 5e Hilversumse wijk een energie-bespaar-actie. Tot en met 17 juni kunnen de inwoners van Kerkelanden, het Rode Dorp en Zeverijn hun belangstelling voor energiebesparing omzetten in advies, offertes en daadwerkelijke maatregelen. Op www.maakjehuishoom.nl/kerkelanden staat een link naar de presentatie die in De Koepel gehouden is.

Na Kerkelanden gaan we door. Op 21 september staat er inmiddels een avond gepland in de Bloemenbuurt (postcode 1214), en daarna volgen nog dit jaar de Schilderswijk en omgeving (postcode 1213) en herhalingsacties voor Oost (1223/Seinkracht) en Zuid (1215/HeiKRACHT). In 2017 moeten dan de overige wijken aan de beurt komen; Noord, Centrum, Boomberg, Trompenberg, Raadhuiskwartier, …

Ook worden straatacties voorbereid. Dit na aanleiding van een initiatief aan de Kolhornseweg waar het initiatief van 1 bewoner ertoe geleid heeft dat in totaal 14 huizen zonnepanelen hebben gekregen. Een geweldig resultaat.

HOOM logo-groenOok de actie in de Geuzenbuurt heeft het stempel ‘geslaagd’ gekregen. Uiteindelijk hebben 61 buurtbewoners belangstelling getoond en is er voor 55 maatregelen belangstelling getoond. Zowel voor vloer-isolatie als spouwmuur-isolatie was zoveel belangstelling dat Hoom de belangstellenden een wijkkorting kan geven. Nu is het dus aan de bewoners om te besluiten of de belangstelling omgezet wordt in energie-besparing.

De samenwerking tussen Hoom en HilverZon, met ondersteuning vanuit Hilversum Verbonden en diverse wijkinitiatieven werpt haar vruchten af. De bewoners worden bereikt, waarbij we ons als organisatoren realiseren dat het opdracht geven tot een verbouwing niet iets is dat je iedere week doet. We weten echter ook dat iedere kilowatt en kuub die niet gebruikt wordt ook niet geproduceerd hoeft te worden. Pure winst dus, ook voor de portemonnee.

Zin om in de eigen wijk mee te helpen met verduurzamen? Laat het ons weten: info@hilverzon.nu   Meer weten over energiebesparen of de wijkacties? Bel gerust met Hoom (088 191 18 88) of met Aernoud Olde (06-1250.5498)

 

 

Na de informatie-avond in buurthuis De Geus hebben in totaal 61 mensen belangstelling getoond voor isolatie-maatregelen, wat tot 55 concrete verzoeken voor meer informatie heeft geleid.

Speak Your Mind

*