10.000 woningen erbij? Donderdag 2 april ? HAP debat Sleutelgebied

Zijn er eigenlijk wel 10.000 nieuwe woningen in Hilversum nodig? En zo ja, waar komen die dan te staan? Deze en vele andere vragen stelt de Stichting Hilversumse Architectuurprijs (HAP) op 2 april aan de orde tijdens een debatavond in het Hilversumse raadhuis.

Hilversum heeft het voornemen om tot 2040 10.000 extra woningen te bouwen. Om geld en ondersteuning daarvoor te krijgen, heeft de gemeente zich aangesloten als ’sleutelgebied’ bij de Metropoolregio Amsterdam. HAP wil tijdens de debatavond in kaart brengen hoe reëel de plannen zijn en wat de gevolgen zijn voor de natuur, de leefbaarheid en de bereikbaarheid van Hilversum.

Twee deskundigen geven als inleiding op het debat hun reactie op de gemeentelijke plannen. De HAP heeft daarvoor architect Sjoerd Soeters gestrikt, die enkele grote stedelijke projecten heeft begeleid, waaronder het nieuwe centrum van Zaandam. Ook Friso de Zeeuw, ooit directeur bij een grote projectontwikkelaar en emeritus-hoogleraar gebiedsontwikkeling aan de TU Delft, heeft toegezegd te komen.

Na de inleiding van de beide deskundigen kan het publiek met hen en met elkaar over de plannen van gedachten wisselen. Gespreksleider tijdens de avond is Felix Meurders.

De bijeenkomst vindt plaats op 2 april in de Burgerzaal van het Hilversumse raadhuis. De aanvang is 19.30 uur.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@hilversumsearchitectuurprijs.nl De toegang is gratis. www.hilversumsearchitectuurprijs.nl

Speak Your Mind

*